Strictly Techno @ Waterfront, Rotterdam - 19 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ouderwets knallen in Rotterdam!

De jongens van Strictly Techno (ST) hebben er alweer vier jaar opzitten. Vier jaar die niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Ze zijn begonnen in de Vlerk, en zo'n anderhalf jaar geleden doorgegaan in Waterfront. Iedere maand is er een ST, en telkens is het er druk en gezellig. We waren allemaal dus erg benieuwd, wat ze met dit vierjarig jubileum voor ons in petto hadden. En ja hoor, het was weer de moeite waard om de kou en de rij te trotseren.

Als je in Waterfront eenmaal binnen bent, heb je twee richtingen om heen te gaan. Rechts, kan je naar de chillruimte om even bij te komen met een lekker drankje aan de bar. Maar kies je voor links dan kom je in een hele gezellige ruimte terecht, met harde muziek, een mooi decor en een zeer amicale sfeer. Achter de dj's was een grote videowall neergezet, en dat zag er erg cool en strak uit. Leuke manga filmpjes werden afgewisseld met opnames uit het publiek. We kregen al gelijk zin om de beentjes te gaan strekken. Ondanks, dat het nog redelijk vroeg was, zeker voor Rotterdamse begrippen, was de zaal al behoorlijk vol. Wij hadden moeite om stil te blijven staan, maar daar hadden meer mensen last van.




Om het publiek wat op te warmen, begonnen Perry en Michel samen met een set. Oude platen werden gemixt met nieuwe platen. Om 00.30 was het de beurt aan David V. Hij begon met een aantal funky-achtige platen, maar langzamerhand draaide hij weer wat dieper, wat hij heel zijn set een beetje aanhield. Terwijl iedereen binnen al behoorlijk opgewarmd was, stond er buiten in de kou nog een lange rij. Er waren meer mensen die erg graag naar binnen wilden. Wat wel relaxed is van Waterfront en ST, is dat ze de zaal zo vol laten worden, dat je nog enigszins normaal kan dansen en lopen Dit is ergens anders nog wel eens een punt van irritatie, maar hier duidelijk niet, en dat verdient een pluim!

Na een goede set van David V, kon Perry zijn kunsten aan het publiek ten gehore brengen Hij deed dit heel overtuigend. Snelle beats, harde bass, van nieuwe platen naar de wat oudere, met als hoogtepunt de klassieker Pull Over van Speedy J. Het grappige is, dat hoe oud en hoe vaak die plaat ook wordt gedraaid, iedereen altijd weer uit z'n dak gaat bij het horen ervan. Perry draaide erg goed, en kreeg iedereen aan het dansen. Om 03.00 uur begon Michel met zijn set. Goede platen en mooi in elkaar gemixt. Je kon duidelijk zien en horen dat Michel er zin in had. Het publiek stond nog steeds lekker te springen en niemand had nog zin om naar huis te gaan toen Perry er om 04.00 uur bij kwam om samen met Michel te gaan draaien. Om 05.00 uur wilde ze ermee stoppen, maar omdat het publiek zo bleef aandringen, zijn ze toch maar doorgegaan tot 05.15 uur! Daarna moesten ze toch echt stoppen, en was het voor ons tijd om naar huis te gaan. Tevreden en met een beetje pijn in de voeten, zijn we weggegaan.



Eindconclusie van dit 4 jarig jubileum: Het was weer ouderwets gezellig in Waterfront. De mensen hebben weer lekker de beentjes kunnen strekken, en het hoofd leeg kunnen maken, voor een frisse nieuwe week. Een leuk vooruitzicht: 16 februari kunnen we weer lekker naar een feestje van ST. Op naar het 5 jarige jubileum van Strictly Techno!

DJ line up 16.02.02

T!m (Grammar - Indulce - Bootleg)
Perry (Strictly Techno)
Michel (Strictly Techno)
Frans (Bootleg)

Chill Souce:
Denny D (Bootleg


Tekst: Lieke A.
Foto's: Sander

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws