Chesterfield Labelland @ 013, Tilburg - 14 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Tilburg de gekste!!

Chesterfield Labelland heeft zich de afgelopen jaren duidelijk bewezen. Elke keer worden er drie labels gepresenteerd met ieder een compleet eigen stijl. Deze avond waren er weer drie labels aanwezig met als grote hoofdact Ken Ishii onder het label Exceptional.


Precision Cuts

Fierce



Met Chesterfield als sponsor is dit natuurlijk terug te vinden in de gehele aankleding van 013. Labelland heeft de gewoonte om op locatie een goede sfeer te creeren. Muziek is de hoofdzaak en daarnaast is er altijd de 'Auguarius Lounge' aanwezig, waar je een geheel eigen wereld vol astrologen, masseurs en autoreaders kon vinden. En als je een slechte haardag had, kon dat ter plekke opgelost worden door de Partykappers.
Als locaties voor de Labellands maakt Chesterfield gebruik van Nighttown in Rotterdam, de Melkweg, Heineken Music Hall (staat op het programma) en Dance Valley in Amsterdam en de locatie van vanavond, 013 in Tilburg.




Op het gebied van muziek kwamen de volgende stijlen aan bod:
-In 'The Choice' techno met Precision Cuts, Ken Ishii en Steve Rachmad.
-In de kleine zaal Drum & Bass met Fierce, Ed Rush & Optical. Deze werden gedurende de hele avond ondersteund door MC Ryme Time.
-In de 'Batcave' traden Q-Lock, San en Lemon 8 op.




In 'The Choice' begon Precision Cuts de ietwat lege zaal met breakbeat-tunes op te warmen. Drie jongens die gewoon rustig aan deden met de platenkeuze, maar wel uiteindelijk met de Billy-Jean remix van Bushwacka de sfeer stevig omhoog schroefden.
Vervolgens moest de Japanner Ken Ishii, bekend om zijn enerzijds experimentele en anderzijds diepe techno/electro-sets, het publiek verrassen. De live-set die hij neerzette zat goed in elkaar, Ken Ishii zelf achter de computers, ondersteund door een trommelaar, werd prima opgepakt door het publiek. De relaxte sfeer was mede het gevolg van de groovy muziek, maar verbazingwekkend genoeg bleef het ultieme hoogtepunt uit.
Daarna maakte Steve Rachmad, de afsluiter in 'The Choice', deze avond zijn naam helemaal waar. Techno met een ziel, geen kwestie van doorbeuken, maar op de juiste momenten inspringen met sounds en baslijnen waar het publiek om vraagt!

Ed Rush





De andere zalen waren ook tot de nok toe gevuld. 'The Batcave', met de muziekstijl progressive, hebben wij echter wegens de grote belangstelling voor Ishii en Rachmad niet kunnen zien. Bij Optical en Ed Rush knalde het dak er in elk geval wel bijna vanaf. Zij hebben laten horen hoe drum & bass gedraaid moet worden. Beukende platen, opzwepende roffels en het publiek laten springen zoals je dat aleen op drum & bass kunt doen. Zeer energiek!

Ken Ishii



Deze editie werd muzikaal een sterke avond met voor elk wat wils. Dit uit zich ook in het zeer gevarieerde publiek dat op deze feesten afkomt. Vol verwachting kunnen we dan ook uitkijken naar de volgende Chesterfield Labelland die zal plaatsvinden op 18 januari in Nighttown. Op deze editie zullen o.a. Luke Slater, Justin Robertson en Bastian (Live) optreden, dat wordt dus weer zwaar genieten!

Steve Rachmad


Love2party-Chesterfield Labelland archief:
Melkweg A'dam 21 sept.
013 Tilburg 15 juni
Nighttown R'dam 6 apr
Melkweg A'dam 2 feb
Nighttown R'dam 15 dec 2000
013 Tilburg 3 nov 2000
Melkweg A'dam 22 sept 2000

Tekst: Jalmer & Patries
Foto's: Remko

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws