Calypso Tunes, Calypso R'dam - 2 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Calypso tunes: beestachtig goed!


'Tij.ger (de ~ (m.))
1 roofdier van het geslacht van de katten, met geelachtige huid en donkere strepen
2 geducht tegenstander


'Ze.bra (de ~ (m.))
1 eenhoevig zoogdier uit Afrika, waarvan de huid met donkere strepen op een lichte ondergrond getekend is
2 zebrapad
3 streepjescode


Slang (de ~)
1 kruipend, langgerekt reptiel zonder ledematen
2 buigzame buis van kunststof, gummi enz.
3 gemene vrouw => serpent



Verse Geesten heeft deze zondag weer een zeer geslaagde editie van de Calypso Tunes weten neer te zetten. Met als thema Angst en de dresscode Dierenprint was de Calypso weer afgeladen met mensen waarbij op zondagavond het weekend nog niet afgelopen is, maar pas halverwege.
Als opening van de avond was er deze keer een stier met vrouwelijke stierenvechters die het publiek op gingen jutten, en als eenmaal de stier flink gaat springen bij de eerste plaat die opgezet is, wordt het publiek uitgenodigd om maar eens flink mee te springen!





Als guest-dj was deze keer ex-radio 3 dj Giel Beelen (bekend van de Dopeshow) uitgenodigd. Met een mix van echte oude swingplaten uit de jaren 80 en begin 90 en oude houseplaten staan weer een paar honderd man zwaar te dansen, te springen en te joelen. Vooral de verklede ijsberen, tijgers en koeien zie je op zulke momenten met grote regelmaat naar de bar gaan om verkoeling te zoeken in de altijd zo warme Calypso.






Om het thema Angst bij te staan wordt er na dj Giel Beelen een moment van stilte gevraagd om met elkaar stil te staan bij het fenomeen angst, wat naar voren wordt gebracht met het onderwerp AIDS. Zaadcellen lopen in de zaal condooms uit te delen en Art probeert met een interview het publiek duidelijk te maken wat een groot probleem AIDS al is en kan gaan worden als wij niet uitkijken. Losse feiten, zoals dat in Afrika al 1 op de 7 leidt aan AIDS, worden nog wel verstaan, maar het grootste gedeelte van het publiek heeft geen idee waar het over gaat omdat het niet goed te verstaan is en gebruikt dit moment van rust om even lekker bij te praten met de vele bekenden die er weer rondlopen of om nu maar even wat te drinken te halen.






Ronald Molendijk mag het roer hierna weer overnemen en begint met allerlei houseplaten uit de categorie Turn up the Bass 1 t/m 3. Goeie keuze, want het publiek geniet ervan en gooit er nog maar eens een gil van vreugde uit en springt er op los.






De vaste afsluiting van de Calypso Tunes is natuurlijk weer Brand new Day van de Wiz Stars, het moment waarop het vaste publiek weet dat ook aan deze gezellige zondagavond weer een einde gaat komen en dat de zware maandag er toch echt weer aan staat te komen voor diegenen die weer vergeten zijn om van te voren even die atv-dag aan te vragen!!







De volgende editie zal zijn op 6 januari 2002:
Thema Genot en Kleur Roze
Dj's Ronald Molendijk & Erick E
Voorverkoop woensdag 2 januari 2001 tussen 20.30-21.30 uur

Meer info: Verse Geesten

Neem eens een kijkje bij de Calypso Borsten en Billen galerie!

tekst: Remko
foto's: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws