Transistor, 013 - Tilburg, 16 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Technokoning Mills maakt naam niet waar

Deze editie van Transistor was gezien de drukte helemaal uitverkocht! Kwam het door de promotie van 013 zelf of omdat de vorige edities bij velen goed in de smaak zijn gevallen? Ik weet het niet maar, de zaal was tot de nok toe gevuld met feestende mensen. De avond stond in het teken van dj Noes, John Acquaviva en Jeff Mills. Aan hen de taak om 013 te laten ontploffen.


Dj Noes, een inmiddels bekende dj op Transistor was wederom een lekkere opstarter. Langzaam aan stroomde de zaal lekker vol. Dit keer werden de visualisaties geprojecteerd op 4 grote schermen die in de zaal zweefden. Leuk dat 013 dit iedere keer weer anders aanpakt.

Om halftwaalf was het de beurt aan John Acquaviva. Hij startte net als Noes met lekkere dansbare beats. Ikzelf had hem nog nooit gehoord, maar het beviel goed, en niet alleen mij. Het publiek werd steeds enthousiaster vooral ook omdat zijn set lekkere uitschieters had naar harde melodieuze techno. Hij had er duidelijk ook zelf heel veel zin in, kreeg het publiek mee en reageerde hierop met goeie beats.
John Acquaviva bereide de zaal voor op het klapstuk van de avond. Om 1 uur maakte technogrootheid Jeff Mills zijn opwachting, 'all the way from Detriot'. Het had het een volmaakte avond kunnen worden, maar Mills viel tegen. Natuurlijk klonk de muziek erg lekker, maar het viel op dat de bezoekers niet helemaal los gingen. Mills maakte zijn naam niet waar.

Ik ben van mening dat wanneer iemand van het kaliber Mills optreedt, hij zijn status waar moet maken. Maar om nu te zeggen dat de technokoning uit Detroit zoveel meer bracht dan zijn voorgangers, nee. Het liep allemaal te soepel, het rauwe van echte techno ontbrak. Naarmate hij zijn set verder opbouwde, draaide hij natuurlijk wel steeds steviger, maar Mills was een te geoliede machine. Ook ontbrak iedere interactie met het publiek.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het een mindere avond was, integendeel. Luisteren naar Mills is nooit een opgave. Dit tezamen met de gemoedelijke Brabantse sfeer en de geweldige indeling van 013 (waar je ook staat, je hebt altijd goed uitzicht op het podium) maakt ieder feestje een succes!

Meer info over 013

Auteur: Karlien

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws