Protocol, Club Item - Adam, 17 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Hardhouse meets hardtrance in Amsterdam

In de kleine, maar sfeervolle club aan de Nieuwe Zijdsvoorburgwal werd Protocol gegeven, de avond van residents Bas & Ram. Aan de deur was het nog rustig. Bij de garderobe hoefde je niet te betalen, wat ook weer een pluspunt was. De extreem schone wc's kosten standaard een gulden. De club is klein, maar handig opgebouwd, boven is de garderobe, waarna je door kunt lopen naar de bar. Beneden is het dansgedeelte en nog een bar. De trap naar de kelder leidt naar de toiletten en de trap naar boven leidt naar een zitgedeelte.

De muziek begon rustig, hoewel het duo Bas & Ram de laatste tijd voornamelijk hardhouse draait, begonnen ze de avond met sfeervolle house. Bas zette platen op met een lang intro en spanningsopbouwende breaks. De populaire platen liet hij liggen en koos duidelijk voor wat onbekender werk. Van club naar trance en progressive, waarna het tempo langzaam werd opgevoerd. De meeste bezoekers kwamen zoals gezegd laat binnen, zodat de club al redelijk was opgewarmd. Uit het niets kwam opeens de mc: "Dj Ram, dj Ram, give it up for the man!"

Toen Ram alleen achter de draaitafels stond, werden de hardtrance platen uit de bak gevist en het publiek gooide de handen in de lucht. Het was duidelijk dat iedereen op het hardere werk had gewacht. Waar de mensen eerst nog wat onwennig stonden te deinen op relaxte clubdeuntjes, werd er nu flink gestampt en gejuicht. Voor een kleine club was het geluidssysteem erg goed, overal goed hard en zuiver. Toch kon je praten op de dansvloer zonder je keel schor te schreeuwen.

Na Ram verscheen de enorme Danny D ten tonele. Hij gooide zonder pardon de beuk erin. De duistere platen kwamen te voorschijn en het publiek genoot van zijn uplifting, maar donkere stijl. Na zijn vele hoogtepunten kennende set, startte Patrick Kruzeman aan de zijne. Bekend van HQ in de Melkweg zette hij ook hier zijn visie van hardhouse neer. Met wat melodieuzer werk dan Danny D, maar net zo enerverend. Kruzeman won de zaal volledig voor zich, zelfs toen de moeheid toesloeg bij velen, bleef hij boeien met zijn slim uitgekozen platen. Al met al een kwalitatief avondje 'hardhouse meets hardtrance' aan de Nieuwe Zijdsvoorburgwal!

Tekst: Salome Toet

Wegens cameravrees van menig bezoeker, is er helaas geen beeldmateriaal van deze avond aanwezig. Onze excuses hiervoor...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws