Awakenings @ Now&Wow, R'dam - 26 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Awakenings is weer toe aan de Gasfabriek.

Wanneer je Awakenings zegt denken de meesten nog steeds aan de Westergasfabriek. De locatie waar de feesten zo'n 4 1/2 jaar geleden begonnen zijn, is wegens de grote verbouwing nog steeds gesloten. Dit betekent niet dat er geen Awakenings feesten zijn, want met Now&Wow hebben ze de juiste locatie voor de feesten tot de heropening van de oude locatie. Aangezien dit wat langer duurt dan verwacht zijn, er nog 2 feesten gepland in de Now&Wow. Eerder dit jaar hebben er al drie succesvolle edities plaatsgevonden. Ook was het voor Monumental tijd om in de zomer de eerste festival editie op touw te zetten. Dit was mede door de goede line-up en het mooie weer een topper in het festivalseizoen. Voor de eerste reguliere editie na het festival was weer een verrassende line-up gekozen. Deze bestond uit veel nieuwelingen wat een bezoek meer dan waard maakte.

Line-up: Ben Sims, Glenn Wilson (live), Henrik B, Valentino Kanzyani, Steve Rachmad, Joachim, Bart Skils en Pim Warnars.




Met een bordje 'uitverkocht' bij de kassa was het eerste belangrijke punt voor een geslaagde nacht binnen. Bij binnenkomst, wat allemaal snel ging, was Pim Warnars bezig. De voor velen onbekende man heeft een grote liefde voor electro. Zijn set was voor de electro liefhebber dan ook een genot om naar te luisteren. Met classics als 'Energy Flash' en 'Klang der Familie' wist hij het binnenkomend publiek goed te vermaken. Maar ook met recent werk als de Chris Liebing remix 'Sunglasses at Night' lukte dat. Kortom een set waarin veel oud en nieuw werk de revu passeerde. Alhoewel de mixtechnieken niet al te denderend waren, werd zijn verrassende platenkeus goed opgevangen door het publiek.




In de andere zaal was Bart Skils, resident van de Voltt avonden in de Mazzo, bezig. Hier was het een stuk drukker wat laat zien dat het merendeel van het publiek liever de standaard techno voor geschoteld krijgt dan electro. Bart zijn set was er een die uit een goede opbouw bestond, hetgeen van immens belang is aan het begin van de avond. Ondertussen was de tent volgelopen en was het tijd voor de grotere namen. Opvolger van Pim Warnars was Steve Rachmad. De resident van Awakenings werd aangekondigd door ex-TMF VJ Fabienne. Zij volgde, voor het Yorin programma Wannahaves, Steve de gehele dag. Steve zijn set was een van de betere van de avond. Het blijft natuurlijk wel zo dat je van zijn stijl moet houden. Maar met zijn platenkeus en mixtechnieken zat het allemaal wel goed in elkaar.


In de Wow was nieuweling Valentino Kanzyani bezig. Valentino is net zoals Umek afkomstig uit Slovenie. In dit land, waar techno echt leeft, is hij zelfs populairder dan Umek. Aangezien Umek ruim een jaar geleden na Awakenings doorbrak in Nederland verwachte men veel van Valentino. Zijn set op deze avond verschilde in ieder geval veel met die van Umek. Valentino leverde een energieke en pompende set af. In het begin met de nodige tech-house georrienteerde platen maar al snel volgde het stevigere werk. Het enige waar die zichzelf niet goed mee verkocht was zijn mix werk. Een set waarin een erg hoog aantal backspins werd gebruikt. Altijd handig wanneer je in een set geen andere uitweg ziet maar te veel maakt het snel minder interessant om naar te luisteren. Al met al geen onaardige set maar zeker niet zo'n verkoopplaatje zoals Umek die vorig jaar neerzette.


De sfeer op deze Awakenings was wederom erg goed en allemaal zeer gemoedelijk. De aankleding was er buiten het licht om eigenlijk niet, wat met die grote hoeveelheid doeltreffende lasers ook eigenlijk niet van belang was. Buiten de full-color lasers om was er de gewone verlichting wat goed afgewisseld werd. Ook waren er de twee grote projectieschermen waar weer mooie projecties op getoond werden. Monumental had ook weer het nodige aantal boxen meegebracht om de geluidskwaliteit weer op hoog niveau te houden.




De grootste en voor de meeste bezoekers de bekendste naam deze avond was Ben Sims. Een absolute topper in zijn vakgebied. Zijn set werd weer met drie decks gedaan wat het tempo weer lekker hoog houdt. De platenkeus van Ben kenmerkt zich voornamelijk door de lichte latin sound die ze vaak hebben. Kortom percussie en vocalen hoor je vaak genoeg voorbij komen. Iets wat met zijn eigen producties vaak het geval is. De set die hij op Awakenings ten gehore bracht, was van iets minder niveau dan we van hem gewend zijn.


De enige live-act die voor deze avond gepland stond, kwam van de Zweed Glenn Wilson. Niet voor de eerste keer in Nederland maar wel met zijn live-act. De man die de volgende dag ook live op de Highland beats label night in Doornroosje zou staan begon erg monotoon. Niet erg aantrekkelijk om naar te luisteren dus. Maar na een half uur begon het echte knalwerk. De produkties met de juiste inhoud maakten van zijn optreden de beste act van de nacht.


Na hem was het de beurt aan Joachim om de Wow af te sluiten. Dit deed hij goed met aan het eind de juiste afbouw. In de Now was de persoon aan de gang waar iedereen het meest van verwachte, Henrik B. Hij stond een aantal weken eerder al in club Rage, dus wat voor publiek die kon verwachten wist hij. De verwachtingen die men had kon hij alleen niet echt waar maken. Zijn sound was wel Awakenings-waardig maar alles erom heen miste de jusite power en gedurfdheid. Zo kwamen er wel erg veel bekende Zweedse platen voorbij die we allemaal kennen. Ook waren er de nodige mixfouten. Het einde was daarentegen erg lekker vanwege een sterke afbouw met een wat diepere Zweedse sound.




Na hem had Pim Warnars nog de eer om een half uur te draaien. Dit bestond uit de nodige electro, wat goed tot zijn recht komt als afsluiting. Het was weer een leuke editie maar zeker niet de beste van dit jaar. Misschien kwam het door de goede herinneringen aan allerlei sterke afleveringen. De volgende editie, tevens de laatste van dit jaar, is weer in Now&Wow en vindt plaats op 7 december. Dan zullen onder andere Marco Remus, Speedy j en Adam Beyer aanwezig zijn. Uiteraard blijven we benieuwd wat die avond ons zal brengen!



Awakenings

Tekst: IDDO
Fotos: Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws