Flite @ Loos, Amsterdam - 29 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Flite @ Loos, Amsterdam - 29 september 2001

Loos, wat denk je dan als je deze naam ziet? Het eerste waar de meeste denken is; "Wat voor naam is dat nou weer voor een tent?" Als je daar aankomt zie je dat het een loods was van Van Gend en Loos. De weg er naartoe is makkelijk te vinden, afslag 102 richting Havens West (afslag na de weg naar de Westergasfabriek, afslag 103), stoplichten rechtsaf en gelijk de eerste straat links en U staat voor Loos.





Gelukkig geen lange rijen dus iedereen kwam snel binnen. Binnen werd je verwelkomd met een drankje door mooie dames die verkleed waren als stewardessen. Goed begin dus!! DJ die op dat moment aan het draaien was DJ Alvredo, hij mixte net de plaat "Diabla" van Funk D'Void (Samuel L Session remix) in. Wat een vette plaat is dat zeg!





De decoratie van het feest was goed verzorgd. Overal auto-onderdelen van wieldoppen tot losse deuren, autobanden en zelfs complete auto's (allemaal Amerikanen) De auto's werden gebruikt als zitvlakken, wel zo apart. Tevens stonden er teksten op geschreven als: "pimp mobil", "are we looking happy". Details, details, allemaal genoeg daarover.





Het publiek was over het algemeen wat ouder, mensen die echt voor de muziek komen, namelijk voor Kevin Saunderson. Laatste keer dat hij in Nederland draaide, voor zover ik weet, was op 18 februari '00 bij 1 van de eerste Awakenings-weekenden. Zijn komst hierheen was heel moeilijk, want hij wilde niet alleen in Nederland draaien. Daarom zou hij ook in Malta draaien en nog ergens anders in Europa, als dat niet zou lukken dan zou hij niet komen.





Rond 01.30 begon 'Master Reese' met 'Good Life' van Innercity, Kevin's kindje waarmee hij eind jaren tachtig bewijst dat housemuziek wel degelijk voor een groot publiek is bestemd! Vanaf dat moment ging het dak eraf, de sfeer zat er uiteramte goed in. Het publiek zong zelfs mee, fantastisch allemaal! Hij bouwde alles netjes op tot hele mooie pieken. Van soulvolle en funky techno tot stevigere techno met harde, droge baslijnen. Hierbij moet je denken aan veel platen van het Drumcode label (Adam Beyer). Lekker zweverig ook...





Naast de goede muziek, had de organisatie ook gezorgd voor enig vermaak. Door middel van danseressen, die gekleed waren als stewardessen, werd het publiek vermaakt met een uiterst plezante strip-act. WE'RE HAVING BIG FUN!!! Ook werd er een act opgevoerd door mannen die verkleed waren als een soort ijzerwerkers. Bij zich hadden de mannen een slijptol die ze over hun ijzeren tok heen raasden, met daardoor natuurlijk een soort vuurwerkeffect. Zo'n act zou je misschien eerder verwachten op een evenement als "Wasteland", maar desalniettemin kwam het hier ook goed tot zijn recht.

Q-events heeft voor het publiek in Loos een top avond verzorgd. Naast het feest dat zij op Koninginnedag voor de RoXY organiseerden was Flite het eerste grote indoorfeest. En op dit niveau moeten ze zeker doorgaan!

Het volgende feest van Q-events zal plaatsvinden op 24 november en zal heten Flite Chicago 'The Windy City'. Met dj's als Marshall Jefferson, godfather of House en producer van het House Anthem 'Love Your Body' & 'Ten City'.
Robert Owens, legendary House Vocalist en producer van de House Anthem 'I'll be your Friend'
Dresscode: Mob Chique, dus a la Scarface, Al Capone, Eliot Ness & Dangerous Gangster Chicks.


Flite

Foto's en tekst: Nash

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws