Five Days off, Melkweg - Amsterdam, 18 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Met dag 1 van 5 Days Off nog vers in het geheugen maakte ik me op voor dag 2. In de Max stonden Richard, Silicone Soul en Josh Wink en in de oude zaal KC The Funkaholic, Roog & Rose en King Britt (+ Rose) geprogrammeerd.


Bij binnenkomst (00.15) schrok ik toch wel enigszins. Dag 1 was vroeg druk, nu was het overal nog heel erg leeg. In grote zaal stond Richard te draaien. Volgens het officiele programma stond Silicone Soul al gepland, maar die wilde nog niet draaien omdat er te weinig mensen waren. Om 01.00 uur was de zaal toch al redelijk goed gevuld en gingen de heren Craig Morrison en Greame Reedie aan het werk. Al snel zat de sfeer er goed in en ging de zaal lekker los.


Inmiddels was in de andere zaal Roog begonnen die wat later werd bijgestaan door Rose. Roog & Rose staan voor sfeer en gezelligheid en dat was goed te merken. Een hoop vrolijke opzwepende plaatjes, een uitbundige stemming een veel gedans. Josh Wink scheen het duo ook wel leuk te vinden, want hij heeft gedurende de hele set lekker staan dansen. Ook Benny Rodrigues was aanwezig en had het prima naar zijn zin. Hierna was het de beurt aan King Britt, die deels het nieuwe album van Rose heeft geproduceerd. Hij begon zijn set in het verlengde van Roog's lekkere zomerse garage, maar op een gegeven ogenblik veranderde hij door meer deep house en minder opzwepend te draaien. Zeker niet verkeerd, maar na zo 'n vrolijke set van Roog is het toch wel even wat anders.


In de Max was Josh Wink inmiddels begonnen. Benny vertelde eerder op de avond al dat Josh Wink zijn favoriete DJ is. Waarom kon hij niet effe snel uitleggen, dat was een te lang verhaal. Hij vertelde me dat je gewoon zijn set moet beluisteren, dan zou je het zelf wel begrijpen. Meneer Wink begon zijn set erg rustig, maar bouwde hem al snel op naar super lekkere techhouse. De mensen in de nog goed gevulde zaal konden dit waarderen en de zaal ging daarom bij ieder nummer compleet los. Even later sprak ik Benny wederom, begrijp je nu wat ik bedoelde? Ik hoefde weinig te zeggen, de blik mijn ogen en de glimlach op mijn gezicht zei genoeg!


Het was de eerste keer dat ik Josh Wink heb horen draaien en is zeker voor herhaling vatbaar! Club Risk @ winkel van sinkel te Utrecht misschien dit jaar, maar zal hem zeker volgend jaar naar Nederland halen om het nog eens dunnetjes over te doen!



Tekst & foto's: Tim

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws