Clubsoundz, Tropicana - R'dam, 9 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Beter laat dan nooit, hierbij het verslag van 1 van onze prijswinnaars

Afgelopen zaterdag werd er in Club Tropicana in Rotterdam weer een nieuwe editie van Clubsoundz gehouden. Ditmaal opererende onder de naam Endurance, waren er weer veel bekende nationale DJ's aangetrokken: o.a. Benny Roderigues, Erick E, DJ Jean en Ronald Molendijk.

De avond begon met Benny Rodrigues die tot 24:00 uur de tijd had om het publiek warm te draaien. De zaal liep al snel vol, aangezien de bovenste verdiepingen in het begin nog dicht waren. Benny deed waar hij voor gekomen was en begon zijn optreden met rustige, funcky-achtige platen.

Na zijn optreden ging de bovenste verdieping ook open en was het aan Erick E om verder te draaien. Erick E, die ook op de vorige editie van Clubsoundz aanwezig was, begon met een paar vrolijke en opzwepende trancetunes. Zijn set was goed verzorgd en kende alleen maar hoogtepunten. Persoonlijk vond ik hem de DJ van de avond. Met behulp van de strak geklede MC Fadoua Mae, die af en toe haar vocale kunsten liet horen, ging het publiek helemaal los.

DJ Jean nam om 01:30 uur plaats achter de magic decks. Zoals we gewend zijn van DJ Jean liet hij het publiek van tijd tot tijd lekker genieten, maar kon af en toe ook redelijk foute platen op zetten. Dit viel deze avond gelukkig mee. Tijdens zijn optreden waren inmiddels alle verdiepingen open gegooid en op de bovenste verdieping was er genoeg plaats om even te zitten en lekker te chillen. Gelukkig was hier ook de toegang tot de wc's iets beter, dit in tegenstelling tot beneden, waar je 15 wachtende voor je had.

Om 03:00 uur werd Ronald Molendijk aangekondigd. Hij begon zijn optreden met lekkere stevige houseplaten. Bij een groot gedeelte van de dansende menigte viel dit goed in de smaak. De rest van het publiek hield het om 03:45 voor gezien. Boven liep het heel snel leeg en om 04:00 waren er ook beneden lege plekken te zien. Of dit aan het tijdstip lag, of aan de plaatkeuze van Molendijk is mij niet helemaal duidelijk.

Ondanks het vroeg leeglopen van de zaal was deze uitvoering van Clubsoundz een om op terug te kijken. Gezellig publiek, goed geluid en goede platen. Een lekker avondje uit op de zaterdagavond.


Voor uitgebreide fotorapportage check:Clubsoundz

Gastauteur: prijsvraagwinnaar Bas Vierhout

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws