Lucky Strike Dance Awards - Adam Studio's, 23 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Na een tweemaandelijkse campagne waarin er gestemd kon worden op de genomineerden voor de jaarlijkse Lucky Strike Dance Awards, vond de uitreiking dan eindelijk plaats in de Amsterdam Studio's. Wat kunnen we er over zeggen? Het goede aan deze felbegeerde ringen is het feit dat het publieksprijzen zijn. Het zijn de mensen waarvoor een dj draait of een organisatie zijn feest geeft, die hun waardering uiten. Massaal werd er veelal online gestemd op de favoriete muzikanten, clubs, organisaties en vj's. Daarvoor kwamen er tientallen spam-mails in de inbox terecht. Vooral de organisaties konden er wat van, want maar al te vaak gingen de uitgebreide partymails de deur uit met het daaraan verbonden linkje naar de virtuele stembus. Of iedereen toch maar op hen wilde stemmen. In het openbaar komen de genomineerden altijd erg laconiek over, maar toch wil iedereen maar al te graag zo'n ring om de vinger schuiven. Op een artiest na dan. Tom Holkenborg van Junkie XL kwam niet opdagen en liet zijn prijs door een persdametje ophalen. Hij was hard aan het werk, zei ze. Was dit de ultieme arrogantie of het besef dat acts als Speedy J en Secret Cinema meer recht hadden om te winnen? We zullen het nooit weten, wel hebben we een sterk vermoeden.


Toch is het hartverwarmend om te zien dat Dj Roog zijn broer, vader en moeder naar de prijsuitreiking meeneemt en ze na het behalen van de winst dolblij bedankt voor al die steun en toeverlaat van de laatste jaren. Of Sander Kleinenberg die nog eens duidelijk aangeeft dat hij niet de enige producer is die de award verdiende, maar vooral ook die andere vier genomineerden. Voor hen en natuurlijk het publiek maakt hij tenslotte zijn muziek! Samen geven ze Nederland internationaal aanzien, dat realiseert hij niet in zijn eentje. Met zijn woorden waren we het dan ook helemaal eens. Evenals het enthousiasme waarmee ID&T voorman Duncan Stutterheim zijn prijs in ontvangst neemt. Nadat presentator Mick Boskamp hem om een reactie vraagt, geeft deze aan dat hij die ring vooral in zijn derriere mag steken! Wie maakt er nu uit welke club de nummer 1 positie in Nederland mag innemen of wie de beste muzikant is? Heeft Kremlin dan geen respect afgedwongen in de mondiale dancescene? Is het concept van deze komrads niet vernieuwender dan die van Chemistry? Waren de rijen voor de food&drink stands op Dance Valley beter geregeld dan het wereldwijd goed ontvangen Sensation event in de Amsterdamse Arena? Nee, ze mochten die ring die hij verdiende als beste partyorganisatie vooral in zijn reet steken! Wat een onzin, zo'n uitreiking...


Onzin is het absoluut niet, want naar aanleiding van dergelijke prijzen gaan organisaties, vj's en muzikanten zich beter manifesteren in de vaderlandse clubscene. Het heeft zonder twijfel een indirecte toename van de kwaliteit tot gevolg. Geen rijen meer op Dance Valley, een supersterk debuutalbum van Secret Cinema, ijzersterke 'Vj sets' van Vision Impossible en nog sterkere producties van Olav Basoski. Het moet dus nog beter en dat kan natuurlijk ook. Volgend jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen. Iedereen gaat daar de komende tijd hard aan werken. Dj's die op dezelfde avond nog van zich lieten horen waren Marcello, Remy en Dimitri. Vooral de oldskool classic set van laatstgenoemde, die overigens de Lifetime Achievement Award in ontvangst mocht nemen, was er een om in te lijsten! Tot in de vroege uurtjes kwamen al die heerlijke houseklassiekers voorbij, waarvan velen bovendien van Neerlandse bodem. Work, Touche, Spiritual en Djax hebben een waslijst aan ijzersterke tracks en die kwamen allen voorbij op de goedgevulde dansvloer van de Amsterdamse studio's. Per slot van rekening heeft ook Nederland een danshistorie om trots op te zijn. Het zal ons benieuwen wie er volgend 'recht heeft' op zo'n coole BG ring. Om dat te realiseren moet er wel flink gepresteerd worden in de studio, achter de decks of natuurlijk op het organisatorische vlak. We wachten vol spanning af.

Foto's: Gerwin De officiele uitslag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws