The Clue Train Manifesto - Now&Wow - 20 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Wat HET afsluitende feest van The Clue Train Manifesto moest worden, bleek helaas niet druk bezocht te zijn. Waar alle 'zogenaamde-techno-electro-wannabee-liefhebbers' waren is voor mij een raadsel, maar ik kan ze 1 ding zeggen: ' Wat zijn zij stom geweest om bij zo'n feest met zo'n line-up thuis te blijven!'

Bij aankomst om 23.30 bleken we echt 1 van de eersten te zijn en mijn verwachting dat het niet druk zou worden kreeg steeds meer houvast. In de voorverkoop waren er iets van 500 kaarten verkocht en dat waren waarschijnlijk ook alle mensen die er de hele avond zijn geweest. Een slimme maar logische zet van de organisatie was dan ook om 1 zaal dicht te houden en 2 dj's van de line-up te schrappen en de andere dj's iets korter te laten draaien. Het was P.A. Presents die om 22.00 begonnen was maar de mensen bleven aan de zijkant zitten vanwege de hele rustige maar wel mooie opbouw met onder andere '552000' van Little Computer People (Cocoon Compilation A).


Daarna was het tijd voor het echte dansbare werk van Gaetano Parisio (Gaetek), die voor de tijd van de avond wel erg hard draaide, maar wat wel door het publiek werd opgepikt. Dat het vervolgens behoorlijk los ging tijdens de platen en mix-kunsten van deze man uit Italie, die binnenkort weer te bewonderen is tijdens 4 Elements in Ahoy waar hij back-to-back zal draaien met mede platenlabel eigenaar Marco Carola, was natuurlijk geen verrassing. Vervolgens was het de beurt aan de Terence Fixmer om even het bereik van de installatie te testen tijdens het gepland oversturen van de hoge en lage tonen, waardoor je door de opbouw van de breaks kippenvel kreeg.


Na iets meer dan een half uurt werd Now&Wow gevuld met overdonderende bassen die afkomstig waren van de eerste plaat van DJ HELL. Een echt (klop klop, hier ben ik) Duits begin, wat doorging in een mooie set met platen van bekende producers zoals Luke Slater of de wat minder bekenden zoals Kiko op Symbol records 01.04. De overgangen hadden soms ook helaas een Duitse kwaal (lees: niet altijd even goed) maar dat maakte niet uit want het was op en top DJ HELL. Zombie Nation was de volgende live-act en ook zeker niet verkeerd. Het nadeel was echter dat het geluid wat minder hard stond dan ervoor en het effect dus iets minder overkwam. De man achter Kernkraft 400 blijkt wel compleet gek te zijn door bovenop de stellage te springen en lijp te doen en ik kan me goed voorstellen dat dit vorig jaar het hoogtepunt was van Mayday (wat overigens dit jaar 30-04-2001 is en waar binnenkort ook een verslag van zal zijn op de site).


De afsluiter Rick Angel zorgde er voor dat het dak er helemaal vanaf ging en zijn groepje fans uit Eindhoven en de nog andere aanwezigen liet genieten van een onvervalste harde set. Al met al hebben wij en waarschijnlijk ook alle andere mensen geweldig genoten. Dit was echt het techno feest waar je puur kon genieten van de muziek en geen last had van duwende en irritante mensen (lees: Awakenings). Voor de mensen die toch denken dat ze wat gemist hebben, op 11 mei is de Gigolo Records Tour in U60311 te Frankfurt met DJ HELL, David Carretta live, Traxx en Tiga, waar het overigens afgeladen vol zal zijn. Daar snappen de mensen het wel en hier waarschijnlijk pas over een paar jaar. Lopen we in Nederland soms achter de feiten aan?


P.S. Als alles goed gaat dan staan er volgende week ook videobeelden met audio over deze avond bij het verslag, mocht je het toch nog mee willen maken kom dan tegen die tijd even terug naar dit verslag.

Auteur: Mark v.d. Berg
Foto's: Nash Umarella

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws