Step In Chill Out - Amelandboot, 15 april - Maas (Rdam)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Terwijl half Nederland over het algemeen en Rotterdam in het bijzonder zich druk over Awakenings in club Now&Wow maakte, verzamelden zo'n driehonderd partypeople zich bij de Amerikakade naast de Erasmusbrug, om onder het genot van de aanstekelijke houseklanken van Ronald Molendijk en consorten een trip over de Maas te maken.





Vanaf een uurtje of elf gingen de deuren open en konden de bezoekers ingeladen worden. De aanstekelijke disco, soul en funk die uit de boxen galmden, brachten de aanwezigen, toch al in het bezit van een goed humeur, meteen aan het dansen. Een wat ouder, maar erg leuk publiek swingde er dan ook lustig op los. Het schip stroomde redelijk vol en om twee uur ging het dan eindelijk varen. Wie anders dan Ronald Molendijk kon deze trip dwars door de o zo belangrijke havens van Rotterdam muzikaal begeleiden.





Hij startte zijn set met de gruwelijk goede Masters at Work remix van Kings Of Tomorrow's 'Finally', waar hij overigens ook mee eindigde. Vervolgens kwamen oude house en technoknallers voorbij. Lekker gemakkelijk bracht de Rotterdammer de aanwezigen in een dusdanige euforische stemming, hetgeen kapitein Haddock veelvuldig in staat van paraatheid bracht. De boot kapseisde zowat tijdens de climaxen van Molendijk. De 1000 muzikale bommen en granaten die hij op ons afvuurde, werden zeer uitbundig onthaald.





Helemaal kapot gedanst, kon er ook nog worden gechilled in de andere ruimte die het schip herbergde. Onder het genot van een mengelmoes aan stijlen, nam je liggend op een van de vele kussens de laatste lounge-tactieken door. Dit werd je af en toe echter behoorlijk moeilijk gemaakt, omdat de betreffende dj's zich niet bonden aan een muziekstijl en van de soulvolle vibes van Marvin Gaye op de filterbeats van Daft Punk overgingen. Ehm: hardcore lounge?! Snel weer naar de man die verantwoordelijk is voor een aantal heftige 12"-es onder de naam Flat Earth Society, waarvan binnenkort zelfs een album in de schappen ligt!






Wat wil je als je eerst geconfronteerd wordt met Josh Wink's (aka Size 9) klassieker 'I Am Ready' (allright!!) om daarna te zweven op het wonderschone Rez van Underworld. Of die heftig bootleg mix van X-Press 2 van 'Music X-Press'. Music, music, music... Te vroeg meerden we weer aan en verdween Molendijk achter de decks. Vervolgens konden de onrustige two-step beats ons niet meer in ontroering brengen en keerden wij ook huiswaarts. Als dit concept beter wordt gepromoot is een volle bak zo gerealiseerd. Het is alleen de vraag of kapitein Haddock wel uitvaart met een uitgebreider publiek en zulke lekkere muziek. Dat kan nooit goed gaan...

Foto's: Jos Kottmann

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws