RAVE - Now & Wow, Rdam, vrij 23 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Een paar extra projectoren, een achteraf opgestelde slide show en wat tv's. Het Rotterdams Audio Visual Event in Now-Wow was niet wat we verwacht hadden. Hoewel de audio zeker niet te wensen overliet, viel juist het speciale visuele een beetje in de vergetelheid. Dat is erg jammer, het had namelijk zo veel beter gekund.

Tekst:Yuri

Zo was er geen samenspel tussen de verschillende projectie schermen. In plaats daarvan werd op alle schermen dezelfde beelden geprojecteerd. Ook bestond er geen interactie tussen dj's en vj's waardoor de samensmelting van beeld en geluid uit bleef. De projectie beperkte zich in het algemeen tot leuke plaatjes en ontbrak aan diepgang. Daardoor was een verhaal niet te ontdekken en was er van een virtuele omgeving geen sprake.


Desalniettemin was het een geslaagd feest. Het muzikale geweld wat onder leiding van Oliver Ho, Steve Rachmad en Craig Walsh de Now in werd gebombardeerd bracht het publiek in beweging. Techno werd afgewisseld met electro en tech-house. Routinier Mark Broom wisselde af en zorgde er met een lekkere mix van snoeiharde techno en electrobeebs voor, dat het tot laat onrustig bleef.


Rave had een experimenteel karakter, dat was al in de flyer aangekondigd. In een experiment wordt aldoende geleerd. Dus met nog twee RAVE's in het verschiet kan het alsnog het alsnog uitgroeien tot een toonaangevend audiovisueel event. Aan het geluid zal het de volgende keer wederom niet liggen. Met Monica Kruse, Benny Rodriguez en Laidback Luke alleen al valt er veel te verwachten, nu alleen het beeld nog.

Meer info Mark Broom

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws