Chesterfield Labelland, Nighttown - Rotterdam, 15 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

"Drie werelden van dance, mode, design en spiritualiteit. Elk met eigen DJ's, acts en performances. Elk met een eigen manier van denken. Chesterfield labelland laat jou kennis maken met deze labels." Onder deze noemer heeft Chesterfield zich het laatste jaar sterk geprofileerd in de Nederlandse dance-scene. Het concept mag inmiddels bekend zijn bij feestend Nederland. Voor 25 piek krijg je een avond rond 3 top labels met bijbehorende top dj's. Daarnaast is er veel aandacht voor lifestyle met o.a. brainmachines, massages, kappers, aura-readers, astrologen en interactive items.

Ditmaal was Nighttown weer aan de beurt. Eigenlijk de plaats waar het allemaal begonnen is. Met een veelbesproken optreden van de Masters at Work kreeg Chesterfield toen heel schrijvend Nederland over zich heen en de aandacht was gevestigd. Dit maal stonden de labels Planet E (NU Detroit Sounds), K7 (Electronic Dance) en Soma (Techno House) op het programma. Vroeg komen want anders worden de beste acts gemist is wat Chesterfield al meerdere malen heeft laten blijken.

Eenmaal binnen bleek gelijk dat Rotterdam hier heel anders over denkt. Om 12 uur was het nog heel rustig in Nighttown. Het cafe was de enige plaats waar redelijk wat mensen rondhingen, zoals eigenlijk elke vrijdag. In de grote zaal was het Recloose die met funky house het publiek warm probeerde te maken. De stemming zat erin, want ook al was het nog rustig de meerderheid stond lekker te dansen. Natuurlijk was het wachten op de hoofdact van het planet E label: Carl Craig.

Nog snel even de kelder in waar Silicone Soul rustige club draaide. Binnen no-time veranderde dit en werd maar al te duidelijk dat het Schotse duo Slam bezit van de draaitafels had genomen. Het tempo ging omhoog en lekkere tech-house vulde de kelder. De grote zaal was inmiddels goed vol en Carl Craig stond op het punt van beginnen. Alias 'The Paperclip People' opende hij het geheel en met veel enthousiasme werd daarna de ene na de andere Detriot classic ontvangen. Een zeer aangename set van Craig!

Ging het in de grote zal los, dan ging het in de kelder nog veel losser. De overvolle kelder stond op zijn kop. Wat een energieke techno van het duo Stuart McMillan en Orde Meikle van Slam die elkaar afwisselden, heerlijk gewoon! Het absolute hoogtepunt van hun performance was het moment dat Stuart McMillan de klassieker Spastik van Plastikman tegelijkertijd mixte met Speedy J's Electric DeLuxe. Voor Michel de Hey was dit natuurlijk gesneden koek en hij draaide in hetzelfde tempo door. Voor het grotendeels aanwezige Future publiek kon de avond allang niet meer kapot. In de grote zaal was het ondertussen rustiger, maar de funky disco en soulvolle house van Alton Miller zorgde ervoor dat iedereen Nighttown met een grote glimlach verliet.

Volgende editie op 2 Februari in de Melkweg, Amsterdam. labels nog onbekend
maar er is ons een super line-up beloofd. Chesterfield Labelland: Be Original!

Author: Sander

check de preview

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws