Welcome to the Future 2017

Patrick van der Spoel | 24 juli 2017
party reports

Party: Welcome to the Future
Locatie: t Twiske, Oostzaan
Line-up: Loco Dice, Seth Troxler, Chris Liebing, Dave Clarke, Kolsch, Kerri Chandler, Lil’Louis, Eats Everything, Matador, Monoloc, Artefakt, ROD, Luigi Madonna & Markantonio, De Sluwe Vos, Olivier Weiter, Boris Werner, Seinfield, Pig&Dan, Mirella Kroes, Joran van Pol, Damian Lazarus, Noir, Adriatique, Paco Osuna, Claptone, Steve Rachmad, Tom Trago, Cinnaman & Jackmeister, Ramon Poncet, Audion, Dorine Dorado, Invite, Carlos Valdes & Sandrien, Ross from Friends, Chris Stussy & Prunk, Kabale und Liebe Lauhaus, Wouter S, Ferro
Datum: Zaterdag 22 juli 2017

Al weken voor aanvang van Welcome to the Future 2017 prijkte er al vol trots de woorden ‘Sold out’ op de website en Facebook. Meer dan 3000 mensen zochten de afgelopen week zelfs nog een kaartje voor dit populaire event. Welcome to the Future, dat afgelopen zaterdag zijn 11e editie vierde, is al jaren een van de grote namen op de festivalkalender. Ondanks de logistieke problemen en de spaarzame regenbuien, overheerste toch het gevoel dat het een hele mooie dag was door de muziekprogrammering en goede sfeer.

Wachten, wachten en nog eens wachten

Ik noemde het al, de logistieke problemen. Vanwege enorme drukte op de toegangswegen richting het festival duurde het enorm lang voor de bezoekers binnen waren. Op de snelweg stonden we dan ook al in de file en dit zorgde voor flinke vertraging. Ook vanaf de parkeerplaats was het festivalterrein moeilijk bereikbaar door drukte en te weinig pendelbussen. Op de terugweg was deze vertraging nog groter door een ongeluk, waardoor heel het verkeer voor 3 uur lang stil kwam te liggen. Veel bezoekers spraken schande van het gebrek aan communicatie vanuit de organisatie en de verkeerswachters die geen informatie hadden, waardoor er veel onduidelijkheid was.

Welcome to the Future

Eenmaal bij het terrein aangekomen ging alles heel rap. In een kwartier stond ik binnen, voorzien van munten en een kluis. Bij The Garden stage stonden Chris Stussy & Prunk lekker te draaien. Bij deze kleine, intieme stage werd er al flink gedanst op de house beats van deze twee heren en de vibe was hier erg goed. Veel van hun drops werden met gejuich ontvangen. Bij de Circus stage, een niet al te groot en vrij kaal podium, stond het erg volgepakt bij de set van Paco Osuna. Deze Spaanse techno-dj zorgde met zijn comfortabele platen voor zichtbaar plezier onder de dansende menigte.

Zwaar geschut

In de techno tent ging het er wat steviger aan toe. Luigi Madonna & Markantonio schoten hier de ene na de andere lekkere track uit de boxen. Deze tent was groot, volgepakt en vooral heel warm. Later op de avonden zouden er wat meer zijflappen van de tent open gaan, waardoor het iets koeler werd. De visuals, bestaande uit vele led-schermen en laserstralen, waren erg tof om naar te kijken. ROD nam hierna het stokje over, besloot er nog een paar tandjes bij te zetten en draaide de beste set van de dag. Elk nummer was een stevige, beukende techno plaat met een diepe bass. Zoals bijvoorbeeld het nummer ‘E12’ van Lady Starlight.

De energieke Kölsch uit Denemarken legt altijd veel energie in zijn sets en weet dit ook over te brengen op het publiek. Hij stond geprogrammeerd op de mainstage, die een heel gaaf decor had maar wel echt (te) klein was opgezet. Aan de zijkanten van de stage hoorde je daardoor amper muziek. Dit had ongetwijfeld te maken met het feit dat het volume zelfs in het midden van de stage erg zacht stond. Je kon andere mensen met elkaar horen praten, erg jammer. De intieme sfeer die er normaliter vaak is bij sets van Kölsch, kon hierdoor zich hierdoor niet helemaal ontwikkelen.

Waar nu heen!?

Herken je het probleem op een festival dat er meerdere deejays zijn die je wilt zien, maar die tegelijkertijd draaien? Ook bij Welcome to the Future stond ik een aantal maal weer voor een dilemma. Ik koos er dan ook voor om overal een stuk van mee te pakken. Met nog een paar uur op de klok begon Matador aan zijn set bij Circus. Van deze man weet je wat je kan verwachten, namelijk alleen maar eigen nummers. Zoals ook al eerder bij Paco Osuna, was het hier helemaal volgepakt. Alle handen gingen saamhorig de lucht in bij nummers als ‘Kingswing’ en ‘Play with me’.

Daarna heb ik nog een stuk meegepakt van de set van Kerri Chandler bij de House stage. Sfeervol, melodisch en swingend. Helaas ging de volledig overbodige MC ten koste van de ervaring.

In de techno tent stond Chris Liebing flink door te beuken. Met een lange opbouw van zijn nummers en een intense drop, was dit een geweldig feest. Vrijwel elk festival eindigt om 23:00, maar daar vormt Welcome to the Future een uitzondering op. Er bleef dan ook nog een mooie 1,5 uur over om Loco Dice te bewonderen als afsluiter op de mainstage. Het volume was ondertussen wat opgeschroefd en er werd lekker gedraaid, een mooi einde van een mooie festivaldag.

7.3

Party report

Welcome to the Future 2017 22 juli 2017 - Welcome to the Future - Oostzaan Report door Patrick van der Spoel
  • Pluspunten
  • Sterke programmering
  • Decor mainstage, visuals in de techno tent
  • Overal FunctionOne boxen
  • Minpunten
  • Logistiek
  • Aankleding
  • Het geluid van de muziek stond voornamelijk op de mainstage vrij zacht

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
6
Bereikbaarheid
3

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws