#FlashbackFriday: Kijk The White Room van The KLF

Peter Güldenpfennig | 11 september 2015
video


We schreven al eens eerder uitgebreid over The KLF. Het duo met hun grappen en grollen wist de hele muziekindustrie op hun kop te zetten. Bovendien deden ze dat met hitsingle na hitsingle.

In 1991 verscheen hun vierde en laatste album, The White Room, vol met, zoals ze het zelf noemden, stadium house. De titel van de plaat refereert aan de road movie die het duo in 1989 maakten met geld wat ze hadden verdiend met hun versie van het Dr. Who-thema onder de naam The Timelords. De film heeft nooit het daglicht gezien omdat het geld simpelweg op raakte. Toch deden er wel bootlegs van de film de ronde. En laat een van die bootlegs nu net zijn weg gevonden hebben naar Youtube in hd! Delen van de film komen je misschien wel bekend voor, want scenes uit de film vonden hun weg naar de videoclips van 'Kylie Said To Jason' en 'Last Train To Trancentral'.

De film is eigenlijk te zien als een videoclip van bijna 50 minuten, waarin we The KLF volgen die op zoek zijn naar de 'White Room', een mythische kamer die het duo zou helpen om van een contract met een individu of organisatie genaamd Eternity af te komen, aldus de infosheet die bij de film hoort. Vaag allemaal, maar dat maakt ook niet uit. Zet de film aan als achtergrond, en geniet vooral van de prima te behappen soundtrack vol KLF-classics!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws