Kijken: de party-kwal

Mark Hofman | 29 oktober 2015
video


Na het lezen van deze titel zul er waarschijnlijk niet gelijk een belletje gaan rinkelen, maar we hebben zojuist de meest epische kwallensoort ooit gezien. De Ctenphora, zoals de kwal heet, staat ook wel bekend als de ribkwal en is gewapend met een lichtshow waar je u tegen zegt. Check de video van Wired waarin dit beestje besproken wordt.

Ctenphora

Deze ribkwallen zijn spectaculair om te zien omdat ze een kleine lichtshow weggeven wanneer ze zich voortbewegen. De kwallen zijn niet goed in zwemmen maar kunnen door hun trilharen alsnog goed vooruit komen. Deze trilharen glanzen in verschillende bewegende kleuren wanneer deze actief zijn en daarom krijgt deze kwal het voor elkaar om een mooie lichtshow weg te geven. Een heel tof gezicht!

Om de kwal te zien moet je een stuk reizen, de meeste van deze soort laten zich niet zien in Europa. Gelukkig is er één soort die wel aanwezig is in ons werelddeel en die wordt ook wel de zeedruif genoemd. Dus spot je deze kwal? Geneer je dan vooral niet om een foto te sturen

!Cyanea_capillata_Pleurobrachia_pileus

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws