Drie vette visuele shows waar dj's van kunnen leren

Peter Güldenpfennig | 26 november 2015
video

Geen dj kan om een goede show heen. Immers, draaien en zo nu en dan je handen in de lucht werpen vermaakt je publiek echt geen hele dj-set lang, hoe goed je ook kan draaien en hoe vet je tracks ook zijn. Zelfs als je zo nu en dan een mic pakt en je publiek toespreekt (met de inmiddels verplichte sit-down natuurlijk) draagt dat amper bij aan je show. Nee, voor een vette show heb je echt iets nodig waar je publiek naar kunt kijken. Daarom hebben wij enkele waanzinnige video's van stage visuals verzameld. Voor jou om van te genieten en voor dj's om van te leren. 

Old school en abstract: The Chemical Brothers

The Chemical Brothers draaien al even mee en dat is waarschijnlijk de reden dat hun stage visuals redelijk old school aandoen. Toch weten deze visuals in combinatie met de waanzinnige lasershow de set van The Chemical Brothers ontzettend te versterken, wat natuurlijk de bedoeling is. Een show die net zo goed leuk is om naar te kijken als om naar te luisteren. 

Een one man-show: Deadmau5

Als Deadmau5 niet te druk is met ruzie zoeken op Twitter geeft hij nog weleens een show weg. En wat voor een shows! Het is te merken dat de focus echt op hem ligt, met een open constructie waarbinnen de muzikant op knoppen staat te drukken. En dan de drukke visuals achter hem die Deadmau5 met z'n masker accentueren, echt supervet  gedaan!

Bijna een film: Zedd

Zedd doet goede zaken. Op muzikaal vlak, maar ook zeker op visueel vlak. Zijn show tijdens de True Colors-tour zijn simpelweg geweldig om naar te kijken. Podiumbrede schermen zorgen ervoor dat er overal wel iets te zien is. Zelfs als je doof bent is het kopen van een ticket voor een concert van Zedd geen weggegooid geld!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws