Kijken: Bizarre lichtshow Deep Web

Rick Francissen | 21 september 2016
video

Deep Web

Het is altijd heerlijk om precies op een drop van een nummer een vuurpijl zien te ontploffen, een CO2 kanon los te zien gaan of een grote vlam te zien blazen voor het podium. Het gehoor en zicht kunnen elkaar in deze situatie dus flink versterken. Dit principe viel ook lichtkunstenaar Christopher Bauder en muziekproducer Robert Henke op. Zij hebben zich er dan ook extra in verdiept en kwamen samen met een licht en geluidsshow genaamd Deep Web waar beide elementen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Deep Web is perfectionisme

De show die er met Deep Web is samengesteld bestaat uit een kunstwerk van 25 meter lang en 10 meter hoog. In dit gebied gaan in totaal 175 bolletjes die licht kunnen geven op een geprogrammeerde wijze heen en weer. In de donkere ruimte waar het spektakel te zien is zijn daarbij ook nog eens 12 laser systemen die op deze lichtbollen schijnen. Ook dit is vooraf geprogrammeerd en dit is precies zo goed gedaan dat het volledig aansluit bij elk subtiel geluidje wat je uit de speakers hoort komen.

LEES OOK: Eric Prydz met techno-set op Creamfields

Je moet de video zelf kijken om de betoverende kracht van de show te snappen. We zullen dan ook niet meer woorden vuil maken aan het kunstwerk van Christopher Bauder en Robert Henke.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws