Grote hit van Skrillex krijgt eindelijk videoclip

Ivo Mollemans | 13 oktober 2016
video

Zes jaar geleden kwam het nummer met bijbehorende EP ‘Scary Monsters And Nice Sprites’ van Skrillex uit. Sindsdien is het nummer een van de meest toonaangevende tracks geweest en tot op de dag van vandaag gaan fans helemaal los als het nummer live gedraaid word. Een jaar later kwam er een remix EP van het nummer uit waarop ook een drietal nieuwe tracks aanwezig waren.

Beeldmateriaal

In die tijd was het echter nog niet gebruikelijk dat er bij letterlijk elke track een video moest worden gemaakt om zo meer aandacht voor het nummer te kunnen genereren. Daarom is er ook nooit een volledige videoclip van Scary Monsters And Nice Sprites online verschenen. Wél waren er visuals die Skrillex tijdens zijn shows gebruikte voor het moment dat de track gedraaid werd. Die beelden werden altijd al als indrukwekkend ervaren en eindelijk is er de optie om die beelden zelf terug te kijken!

LEES OOK: True Colors laat Zedd zijn weg naar succes zien

Skrillex komt eindelijk met video

Er is nu eindelijk een min of meer volledige versie van de video online gezet. Of Skrillex deze zelf heeft vrijgegeven is niet duidelijk noch wie verantwoordelijk is voor het beeldmateriaal. Toch petje af voor degene die de video heeft gemaakt want er is zeker veel tijd in gestoken. In de clip is te zien hoe een monster, wat dan hoogstwaarschijnlijk het ‘scary monster’ uit de titel uitbeeld, achter kleine vliegende wezentjes aanzit die op hun beurt de ‘nice sprites’ voorstellen. Uiteindelijk is het eind goed al goed en gaan beide figuren gezamenlijk een zonsondergang tegemoet. Het is duidelijk te zien dat de video voor liveshows van Skrillex is gebruikt, want het logo van Skrillex verschijnt meerdere malen prominent in het beeld en de timing van het beeld valt precies samen met de muziek.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws