Tips van KSHMR voor de producers

Ivo Mollemans | 15 november 2016
video

In 2010 kwam een groep genaamd ‘The Cataracs’ plotseling in de muziekwereld terecht met een gigantische hit. Deze hit is sinds de dag van uitgave meer dan 5 miljoen keer verkocht en iedereen herkent het nummer. De track in kwestie is ‘Like A G6’. Het duo The Cataracs bestond uit niemand minder dan David Singer-Vine en Niles Hollowell-Dhar. Die laatste is inmiddels beter bekend onder de naam KSHMR. Het nummer werd geproduceerd voor Far East Movement.

Wijze les van KSHMR

In onderstaande video is een korte les van KSHMR te zien waarin hij het heeft over het opbouwen van een eigen geluid en het maken van een hit. Het filmpje dateert al uit 2012 maar een deel ervan werd onlangs opnieuw geüpload op de Facebookpagina van Samplified. De video gaat niet over hele technische productietechnieken, maar juist meer over algemene vaardigheden van artiesten. Zo verteld hij dat je als artiest datgene moet doen waar je zelf goed in bent en hulp van anderen alleen maar kan helpen. Als je talent hebt voor het maken van melodieën, maar moeite hebt met het masteren dan is het slim om iemand te zoeken die juist wel goed is in het masteren van muziek zodat jij je volledig kan focussen op je eigen talent. Hierdoor ontstaan uiteindelijk de beste resultaten.

LEES OOK: Het debuutalbum van Axwell /\ Ingrosso

Fouten zijn goed

Ook heeft KSHMR het over geluk tijdens produceren. De manier waarop de iconische melodie van Like A G6 tot stand kwam was eigenlijk puur toeval zegt hij zelf. Hij plaatste de melodie per ongeluk bij het foute geluid, maar dit klonk blijkbaar heel tof dus besloot hij om het zo te houden. De basis van het nummer is niet heel complex, maar juist die iconische geluiden hebben ervoor gezorgd dat het nummer zo’n succes werd.

De video is hieronder te bekijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws