Kijken: Fatima Yamaha-lichtshow op basis van emoties

Mark Hofman | 15 februari 2017
video

Feesten worden vandaag de dag steeds imposanter. De lichtshows zijn geweldig, de decors worden groter en de animaties indrukwekkender. Wanneer je denkt dat het allemaal niet veel beter meer kan, is er opeens weer een ontwikkeling die je versteld laat staan. Eén van deze nieuwe ontwikkelingen was te zien tijdens de Fatima Yahama interactive show. Het licht ging namelijk mee op de emoties van 20 feestgangers en dat is pittig indrukwekkend! 

Fatima Yamaha-lichtshow op basis van emoties 

Hoe tof zou het zijn dat je op een festival staat en het licht superfel en rood wordt wanneer je megablij bent? Heel tof en met het nieuwe project Polaris lijkt het nog eens werkelijkheid te worden ook. Tijdens een show van Fatima Yamaha werd dit systeem voor het eerst getest en het resultaat mag er zeker wezen. Tijdens het Amsterdam Dance Event wer het project door Blitzkickers al geintroduceerd.

Verschillende sensoren wisten emoties om te zetten in verschillende kleuren licht en felheid en dat is inmiddels verder uitgewerkt. 
Tijdens een feest kregen 20 bezoekers headsets en verschillende sensoren opgeplakt waarmee hun emoties gemeten konden worden. Door middel van een EMOTIV-headset werden hersenactiviteiten, hartslag en huidreacties omgezet naar een heuse lichtshow. Wanneer iemand dus stond te genieten en compleet uit zijn dak ging, ging het licht daar dus gewoon in mee. 

Hoe het precies in zijn werk gaat? Dat zie je in onderstaande video! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws