Opa en oma gaan helemaal wappie op deep house-feestje

Ivo Mollemans | 23 februari 2017
video

Muziek is er voor alle generaties. Toch luisteren niet alle generaties dezelfde soort muziek en eigenlijk moeten we daar juist heel blij mee zijn. Dit zorgt ervoor dat muziek blijft evolueren en dat de industrie kan doorgroeien.

Muziek per leeftijd

Dance wordt dan ook veelal geassocieerd met jonge mensen en klassieke rock trekt vaak een wat ouder publiek. Toch kan het vaak wel gewaardeerd worden als een ouder persoon regelmatig dance luistert of wanneer een jonger persoon juist de oudere stijlen opzoekt.

LEES OOK: De meest gesamplede drummer allertijden overleden

In Italië was laatst een feestje van Terre Thaemlitz waarbij hij stevige deep house stond te draaien. Terre is naast dj ook nog een cultuur criticus, identiteit theoreticus en house fanaat. Hij heeft ook de prestatie van het langste album ter wereld op zijn naam staan. Onder de naam ‘DJ Sprinkles’ draait hij regelmatig wat plaatjes en hij heeft met onderstaand filmpje bewezen om zelfs oude mensen de dansvloer op te krijgen, maar wel op hun eigen manier.

De ouderen doen het op hun eigen manier

Dat betekend dus geen gespring of handjes in de lucht, maar netjes geschuifel in lijnen net zoals dat vroeger gedaan werd. De video werd blijkbaar al in 2012 gemaakt, maar is onlangs online gegooid via de twitter pagina van Fennec. Het ziet er grappig uit om deze oudjes zo te zien bewegen op muziek die meestal door een jong publiek wordt beluisterd en het geeft maar weer aan dat muziek een creatieve, open bron is die voor iedereen beschikbaar en bereikbaar is zonder dat leeftijd, geslacht, achtergrond of wat dan ook daar een verschil bij maakt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws