#FlashbackFriday: 'Big Love' = Big Classic

Bart Remmers | 24 februari 2017
video

Houseklassieker van Pete Heller is onverwoestbare en even fris als in 1999

We gaan op deze #FlashbackFriday terug naar de late jaren negentig. De jaren dat Britse dj's nog aan de top stonden wat betreft spannende producties en dansvloerhits.

De succesjaren - voor het grote publiek althans - van Britse top-dj's als John Digweed en Paul Oakenfold liggen alweer een poos achter ons. Een producer/dj van de andere kant van de Noordzee die in de nineties ook excelleerde was Pete Heller met een Top 40-hit op zijn naam.

Maar die hit is inmiddels wel een enorme klassieker: 'Big Love'. De Brit daarachter, Pete Heller, was een hele grote aan het einde van de vorige eeuw. Samen met Terry Farley was hij verantwoordelijk voor enkele legendarische housetracks, waarvan 'Ultra Flava' de bekendste is. Ook remixte Heller voor grootheden als Moby en Chemical Brothers.

Oude discosample

Hellers solohit 'Big Love' uit 1999 was echter zijn moment supreme. De ultracatchy clubhit was verslavend dankzij een op het eerste gehoor monotone opbouw naar het euforische slot. De vocalen van het nummer komen uit een oude discoplaat: 'Wear it Out' van Stargard (1979). Samen met de behoorlijk zware beat klinkt Big Love anno 2017 nog steeds als een trein.

Kers op de taart zijn de vage en minimalistische videoclip en het CD-hoesje met artwork geleend van popartheld Keith Haring. Ja mensen, het weekend is begonnen na het horen van deze classic.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws