Amsterdam Dance Event 2017: Dit is wat we weten

Mark IJsendoorn | 3 juli 2017
ADE

Amsterdam Dance Event is pas in oktober, maar we kunnen ons al verlekkeren op de eerste namen. De lineup van het ‘grootste clubfestival ter wereld’ is voor nog geen tiende compleet, maar er staat al voor ieder wat wils op. Met namen als Martin Garrix, Ferry Corsten, Jeff Mills, Paul Oakenfold en Don Diablo wordt het nu al een waanzinnige week. Het probleem met ADE is: je betaalt per attractie, dus het wordt kiezen. We zetten een aantal mooie nachten voor je op een rij.

Jameszoo & Metropole Orkest op ADE
Woensdag 18 oktober, 18:30-23:00, Melkweg

ADE kiest voor een opvallende openingsact dit jaar. Jameszoo, een Nederlandse producer van extreem experimentele hiphop en computerjazz, wordt op een podium gezet met het buitengewoon analoge Metropole Orkest. Wij zijn er nog niet uit of deze combinatie geniaal of belachelijk is. In ieder geval zal het een interessante ervaring zijn.

In Trance We Trust Festival
Woensdag 18 oktober, 21:00-07:00, WesterUnie

Het is inmiddels al een bejaarde naam, maar In Trance We Trust is nog springlevend. Tijdens ADE staat trance-legende Paul Oakenfold achter de decks, gesteund door onder meer Menno de Jong, Andy Moor en Gabriel & Dresden.

 

Awakenings
Woensdag 18 oktober t/m zondag 22 oktober

Zoals gewoonlijk is techno-merk Awakenings bovenmatig aanwezig op ADE, met iedere nacht een grootse clubnacht in de Gashouder. Iedere technostijl komt aan bod, met grote namen als Jeff Mills, Len Faki, Joris Voorn, Robert Hood en Adam Beyer.

 

Luminosity ADE
Donderdag 19 oktober, 17:00-07:00, Panama

Ook bij Luminosity, met headliners als Ferry Corsten, Signum en Marco V, ga je een decennium terug in de tijd. Gelukkig zijn er ook enkele jonge jongens, zoals Driftmoon (aanrader!).

Martin Garrix op Amsterdam Dance Event
Vrijdag 20 oktober + Zaterdag 21 oktober, Amsterdam RAI

Net als vorig jaar geeft Martin Garrix weer twee stadionshows op Amsterdam Dance Event, een 18+ nachtshow op vrijdag en een avondshow op zaterdag voor de kids. Zo hoeft niemand het optreden van deze dancekampioen te missen. Voor een stadionfeest zijn de tickets nog redelijk betaalbaar, dus het hoeft niet eens je enige feest van de week te zijn. Ze gaan wel uitverkopen, dus wacht niet te lang.

 

AMF Amsterdam
Zaterdag 21 oktober, 21:00-06:00, Amsterdam Arena

De echte dancefanaat moet op zaterdag in de ArenA zijn, voor een spektakel van jewelste. Er is geen kleine naam te vinden op deze lineup, met op de voorgrond David Guetta, Don Diablo en Marshmello. Daarnaast proberen ze ons gek te maken met een geheime act van twee ‘superstar DJs’ die samen achter de draaitafels gaan staan. We zijn benieuwd.

Circoloco X loveland
Zaterdag 21 oktober, 22:00-07:00, Mediahaven

De iets kleinere feesten zijn vaak eigenlijk het leukst. Daarom raden we Circoloco x Loveland aan, die een mooie house- en technonacht hebben geprogrammeerd met onder meer Jackmaster en Steve Rachmad.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws