ADE gaat op groen (en roze)

Bart Remmers | 22 augustus 2017
ADE

Eendaagse conferentie over durzaamheid en LGBTQ-kwesties

Hoe maken je een evenement volledig circulair? Hoe versterkt het nachtleven de LGBTQ+-gemeenschap en vice versa? En welke innovaties gaan het komende festivalseizoen bepalen? 

Deze vragen en meer worden beantwoord op 18 oktober, tijdens ADE Green 2017. De eendaagse conferentie in het DeLaMar Theater speelt een leidende rol in het toekomstbestendig krijgen van de muziek- en evenementenindustrie. 

Duurzaamheid in dance-industrie

Voor het vijfde jaar op rij brengt ADE Green – mede mogelijk gemaakt door Absolut en ADE - de belangrijkste denkers en vernieuwers op het gebied van innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke verandering samen met de elektronische muziekgemeenschap. Het uitwisselen van kennis, elkaar inspireren en tot samenwerkingskansen komen om de sector te vernieuwen is het credo. 

'Tijdens ADE is Amsterdam het middelpunt van de internationale elektronische muziekscene, waar ruim 9.000 invloedrijke spelers en 375.000 festivalbezoekers bijeenkomen. De industrie heeft wereldwijd bereik en impact als geen ander. Die kracht wil ADE Green aangrijpen om de sociale- en duurzaamheidstransitie aan te jagen op grote schaal. Bovendien lenen festivals en evenementen zich uitstekend als testing ground voor innovatie op het gebied van logistiek, afval, energie, mobiliteit en watermanagement', aldus Richard Zijlma, directeur ADE.

Pussy Riot, feminisme en LGBTQ+

Het rijkgevulde programma kent onder meer panels, workshops en debatten. Naast duurzaamheid en innovatie vormt ook maatschappelijk verandering dit jaar een belangrijk thema. In dat kader bevestigt ADE Green de komst van headliner Nadya Tolokonnikova: conceptueel kunstenaar, politiek activist én lid van de beruchte Russische punkrockformatie Pussy Riot. 

Wegens provocerende optredens rondom feminisme, LGBTQ+-rechten en verzet tegen President Putin belandden de drie bandleden in 2012 in een strafkamp, waarna Tolokonnikova een autobiografie annex handboek schreef voor aspirant-revolutionairen. In een intiem interview beschrijft ze de geest van verzet en geeft ze haar blik op de rol die artiesten zouden kunnen spelen in de start van een revolutie. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws