Lesje house-geschiedenis van Roger Sanchez, Todd Terry en A Guy Called Gerald

Bart Remmers | 12 september 2017
ADE

Amsterdam Dance Event-publiek krijgt iconen voorgeschoteld

Houselegendes en -pioniers Roger Sanchez, Todd Terry en A Guy Called Gerald zullen vrijdag 20 oktober in de Sugar Factory het Amsterdam Dance Event-publiek een ware house-geschiedenisles voorschotelen. 

Met het gevestigde Stealth Records en zijn tweede label Undr The Radar, waar er meer ruimte is voor geluiden uit de underground, is Roger Sanchez al jaren een prominente aanwezigheid in de scene. Nu hij terug is in de studio voor verschillende collabs, zorgen zijn producties er wederom voor dat overal ter wereld dansvloeren in de fik vliegen. Hiermee zet hij zijn indrukwekkende erfgoed voort, dat onder andere bestaat uit de hit ‘Another Chance’ en ontelbare klassiekers uit de jaren 90. Zijn muziek zorgt er vandaag de dag nog steeds voor dat hij de hele wereld over reist.

Todd Terry

Weinig producers hebben een oeuvre dat zo vooruitstrevend en invloedrijk is als dat van Todd Terry. Hij maakte zijn opkomst tijdens het acid-house hoogtepunt in de late jaren 80, voordat hij het geluid van het genre definieerde door ontelbare remixen en aliassen in de jaren 90. Met InHouse Records blijft de GRAMMY-winnende producent met een ongelofelijke snelheid clubknallers produceren, waar hij de nieuwe generatie support en zijn eigen formidabele creaties uitbrengt. Hij heeft een ongelofelijke collectie waardoor hij alle verschillende wegen in house kan bewandelen, met honderden imitators door de jaren heen als gevolg.

A Guy Called Gerald

 A Guy Called Gerald herinnert ons eraan dat het niet enkel de Amerikaanse legendes waren die house zoals we het nu kennen hebben gebouwd. De Brit is met zijn klassiekers zoals ‘Voodo Ray’, zijn drum & bass excursies en zijn recentere analoge house en techno altijd één van de scene’s meest innovatieve krachten geweest. Zijn resolute underground geluid creëert de perfecte aanvulling tot Sanchez en Terry, met een speciale line-up van artiesten en een gevarieerde muzikale nacht als gevolg.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws