ADE krijgt voor derde maal Hackathon

Bart Remmers | 2 oktober 2018
ADE

DGTL, Amsterdam Dance Event en Tech & Dance Collective achter event

Voor het derde jaar op rij organiseren de Nederlandse festivalorganisatie DGTL, Amsterdam Dance Event en Tech & Dance Collective samen de Hackathon die jaarlijks tijdens ADE gehouden wordt. 

De Hackathon vindt plaats naast het centraal gelegen Leidseplein en richt zich op het stimuleren van innovatie binnen relevante onderwerpen voor de muziek- en festivalindustrie. In totaal zullen 100 deelnemers, bestaande uit ontwerpers, ontwikkelaars, ondernemers en andere creatieve geesten, op 19 oktober hun krachten bundelen door in slechts 24 uur tijd na te denken over de uitdagingen waarmee de dance scene te maken heeft en de mogelijkheden die data en technologie hierin kunnen bieden.

Samenwerken in teams

De uiteenlopende onderwerpen tijdens de Hackathon variëren van 'De viering van 30 jaar Nederlandse dancemuziek' tot 'Auteursrecht, muzieklicenties en compensatie' en 'Duurzaamheid', waarin DGTL continu streeft naar een leidende rol. De deelnemers werken in teams samen aan nieuwe concepten, begeleid door verschillende experts die op hun beurt zullen helpen de ideeën van de deelnemers te valideren. 

DGTL x Bonobo presents Outlier

Tijdens de ADE Hackathon strijden de teams om de felbegeerde hoofdprijs; een weekend naar DGTL Festival Barcelona, inclusief vlucht, hotel en backstage toegang. Na de 24 uur krijgen de deelnemers de tijd om te rusten en zich klaar te maken voor de grand finale op zaterdagavond, waar de Hackathon wordt afgesloten bij het uitverkochte DGTL x Bonobo presents Outlier.

Volg het Facebook evenement om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en klik hier om je te registreren; wees er snel bij, want er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws