Livemuziek, dj's en een platenmarkt op ADE Hangover

Partyscene Redactie | 9 oktober 2018
ADE

Beelden: Dennis Verduin/Michiel Ton

Voor de danceliefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen van ADE...

Het volledige programma van het gratis toegankelijke festival ADE Hangover is bekend. Op zondag 21 oktober wordt de NDSM-werf omgebouwd tot de perfecte plek om de ADE-kater zacht te laten landen én nog eenmaal te feesten. 

Live-acts als HAN & AAN Discoband, Mungo Bungo en Niklas Paschburg staan op de bühne. Daarnaast zijn er vele unieke back to back-sets, zoals onder andere Some Chemistry x RSS Disco, Tunnelvisions x Yør Kultura en Lucky Done Gone x Moody Mehran. Op de Discogs Crate Diggers Record Fair komen dj's als Move D en DJ Bone naar vinylparels speuren, waarna ze een set draaien met hun nieuwe aanwinsten en afsluiten met een Q&A. In Ferrotopia host Nachtburgemeester Shamiro van der Geld talks met verschillende gasten en is er theater van Collectief Walden. 

CRATE DIGGERS RECORD FAIR

Bijzonder dit jaar is de toevoeging van de Crate Diggers Record Fair. Het is een initiatief van het welbekende Discogs, die een bijbel biedt aan iedereen die zich bezighoudt met (dance)muziek. Hier stallen ruim twintig platenhandelaren hun waren uit. Daarnaast zijn er de Crate Diggers Sessions met bekende DJs: Move D, DJ Bone, San Soda en Dazion krijgen een uur om platen uit te zoeken waarna ze die gaan mixen. Na hun set geven de DJs tekst en uitleg waarom ze deze platen hebben uitgezocht. Een toffe kans om de achterliggenden gedachten te horen.

FERROTOPIA: TALKS & THEATER

In Ferrotopia host Nachtburgemeester Shamiro van der Geld talks met verschillende gasten. Ze praten over actuele onderwerpen als feministische activisten binnen de dance-scene, alternatieve feestlocaties in Amsterdam en een ‘code of conduct’ voor de clubindustrie. Theater wordt gespeeld door Collectief Walden. Zij hebben een stuk en een kunstwerk gemaakt over warmteverlies. Om in thema te blijven hebben ze een journalist, een milieufilosoof, een kernfysicus, een sjamaan en muzikanten uitgenodigd om een warmtepreek te geven rondom warmte, klimaatverandering en de tomeloosheid van energie.

CREATIEVE UITSPATTINGEN EN ANTI-KATER VOEDSEL

De industriële NDSM-Werf wordt gevuld met indrukwekkende kunstwerken, hottubs en een sauna. Overal hangen, staan of zweven blikvangers zoals vliegtuigen, flybots, klapkarren en -larger than life- dieren van staal. Naast kunstinstallaties zijn er ook creatieve activiteiten waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Zo duikt men in een synthesizer experience in de caravan van Fons of kan er een eigen track op worden genomen bij het lopende loop-station. Tevens host de TonTon Club de arcadehal. Deze overdaad aan impulsen gaat gepaard met een lekker speciaal biertje, een borrelhap of een volwaardige maaltijd. Met een pittige curry wordt gisteravond eruit gezweet en het vitamine-niveau kan weer omhoog gelanceerd worden met een super-food-smoothie. 

ADE Hangover
Zondag 21 oktober 2018
12:00 - 23:00
NDSM-werf, Amsterdam
Gratis toegankgelijk
www.adehangover.com
  
Werftheater (live stage)
Äktaro
Black Dynamite
Bonnefooi
DJ Mink
HAN & AAN presents Discoband
INI movement presents Rebiere x PCM & Umoja ft. Rilan
Mungo Bungo
Niklas Paschburg
Umoja
  
Barn (back to back sets)
Bengkulu x Pim Lauwerier
Jantje Beton 
Kristina x Julian Alexander
L'Atelier x Dorothy 
Lucky Done Gone x Moody Mehran
Mino Abadier x Paula Tape
Some Chemistry x RSS Disco
Tenzers x Planty Herbs
Tunnelvisions x Yør Kultura
  
Discogs Crate Diggers Sessions
Move D
DJ Bone
San Soda
Dazion
  
Ferrotopia
Talks olv Nachtburgemeester Shamiro van der Geld
Collectief Walden: Energie No.4 Warmte
Polyband
  

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws