interview Mau P

Partyscene Redactie | 23 september 2022
ADE

De 25-jarige Maurits Westveen heeft onlangs als dj en producer Mau P dé hit van het moment te pakken met ‘Drugs From Amsterdam’. Wij spraken hem kort over zijn recente succes. 

Voornamelijk de stijl van de muziek. Ik heb jarenlang heel veel ervaring opgedaan op het gebied van draaien, touren, muziek uitbrengen etc. als Maurice West. Ik was al lange tijd op de achtergrond bezig met een nieuwe muziekstijl en daar hoorde wat mij betreft ook een andere naam bij. Onder Mau P breng ik diepere en misschien ietwat duistere muziek uit, daarnaast draai ik nu ook langere sets. Deze stijl leent zich daar goed voor, zo stond ik afgelopen weekend bijvoorbeeld nog in een oud industrieel warenhuis in België te draaien met Reinier Zonneveld. 

Drugs From Amsterdam is een wereldwijde hit, had je dit verwacht? 

Absoluut niet. Het balletje is gaan rollen doordat ik een map met 10 nummers die al af waren rond stuurde naar heel veel DJ’s. Toevallig kozen een paar grote namen, zoals Wade en ACRAZE, Drugs From Amsterdam als eerste uit die map en zag ik op hun Instagram stories dat ze hem draaide. Daarna begonnen al vrij snel de DM’s van andere DJ’s binnen te stromen met de vraag of zij hem ook mochten draaien. Zoals ik al eerder zei, ik was al een tijdje bezig met een nieuwe stijl; ik ben gewoon muziek gaan maken die ik leuk en vet vond. Ondertussen hield ik wel in mijn achterhoofd dat het ook vernieuwend moest zijn. Wat er nu allemaal gebeurd had ik zeker niet verwacht maar stiekem droom ik er wel al jaren van. 

Waar kwam de inspiratie voor de titel vandaan?

Het originele idee was om iets te benoemen uit verschillende steden of landen over de hele wereld. Ik vond vorige week de eerste voice memo die ik opnam in de Albert Heijn, waarin ik zei “I got my clothes from Milan, I got my coffee from Brazil, I got my girls from …, but I got my drugs from Amsterdam”. Al gauw bleek dat alleen de zin met “Drugs From Amsterdam” samen met de synth melodie al sterk genoeg was, dus ben ik daarmee de plaat uit gaan bouwen. Heel veel mensen denken trouwens dat ik de zin heb bedacht aan de drugs, dit is niet waar. Ik was wel heel brak..

Heeft deze plaat je zomer veranderd? 

Eigenlijk gebeurde alles een beetje aan het einde van het festivalseizoen. Ik zou deze zomer alle shows die gepland stonden onder Maurice West gewoon afmaken en daarna zouden we mijn social media omgooien naar Mau P. Terwijl ik een weekje er tussenuit was in Griekenland ontplofte de plaat ineens op TikTok. Daardoor heb ik zowat alle dagen op het strand op mijn telefoon gezeten om alles bij te houden wat er op me af kwam (denk aan de allergrootste DJ’s die me ineens DM’en of whatsappen en grote labels die een zoom meeting willen over een platendeal). Mijn zomer is dus geëindigd met een soort katapult die me dit nieuwe hoofdstuk in heeft geschoten. Wat natuurlijk geweldig is!

Hoe voelt het om te zien dat de groten der aarde jouw plaat draaien? Denk aan een Fisher, Gordo, Tiesto, DJ Snake..

Dat vind ik echt zo onwerkelijk. Een maand geleden probeerde ik nog alles wat ik kon om dit soort namen te bereiken en mijn nieuwe muziek te sturen. Heel vaak hoorde ik niks terug. Nu is het alsof alles is omgedraaid en ben ik juist degene die een berichtje krijgt van een DJ Snake bijvoorbeeld. Alle grote jongens die ik muziek wilde sturen die vragen mij nu juist of al ik nieuwe dingen heb. Echt zo vet. Het is vooral ook heel fijn om na zoveel jaar muziek te maken de waardering te voelen van de hele scene. 

Kan je ons meer vertellen over wat er nog aankomt (releases / samenwerkingen)?

Op het moment ben ik heel veel bezig met singles en nog niet zoveel met samenwerkingen. Alleen op het gebied van vocalen zoek ik mensen met een vette stem voor zang of spoken word. Mijn doel is vooral om me nu niet comfortabel te voelen door Drugs From Amsterdam maar juist met nog wildere / gekkere muziek te komen. Er zijn geen regels en dat wil ik laten zien. 

Waar kunnen we je vinden tijdens ADE?

Echt overal en nergens. Waar ik draai mag ik (op het moment dat ik dit schrijf) nog niet zeggen volgens mij haha. Naast draaien staan er best veel pers dingen en ga ik ook zelf veel langs bij DJ vrienden. Tussendoor probeer ik ook goed te feesten want dat is voor mij wel waar ADE om gaat. Slapen doe ik wel als ik dood ben. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws