ADE 2014: 4DSOUND - Vladislav Delay Live Performance

Jelle de Melker | 17 oktober 2014
algemeen

Line-up 4DSOUND

Vladislav Delay

4DSOUND geeft woensdag 15 t/m zondag 19 oktober tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) een showcase in het Compagnietheater met diverse optredens en masterclasses. Het systeem is een van de interessantste innovaties op het gebied van ruimtelijk geluid en krijgt lovende kritieken. Gedurende het festival zijn er diverse live performances en masterclasses van onder andere Stimming, Max Cooper, Vladislav Delay en een delegatie van het Raster-Noton label.

4DSOUND is een state-of-the-art geluidservaring, het speciaal ontworpen systeem plaatst de luisteraar middenin een virtueel grenzeloze ruimtelijke klankwereld. Geluiden bewegen rondom, boven, beneden en tussen de luisteraars. Als luisteraar word je uitgedaagd om de ruimte te verkennen, tussen klankobjecten te bewegen, lijnen van geluid aan te raken en door muren van geluid heen te lopen.

Na hun internationale doorbraak eerder dit jaar tijdens het Atonal Festival in Berlijn komt 4DSOUND terug naar Amsterdam voor de ADE Sound Academy. Tijdens dit vijf dagen durende bezoek vinden unieke performances en masterclasses plaats in 4DSOUND door onder andere Vladislav Delay, Stimming en Max Cooper. Ook presenteert 4DSOUND hun samenwerking met het internationaal gerenommeerde label Raster-Noton met nieuwe 4DSOUND performances door Frank Bretschneider, Grischa Lichtenberger, Senking en Robert Lippok & Peter Kirn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws