Gaat John de Mol ID&T kopen?

Mark Hofman | 1 december 2015
algemeen

Het Amerikaanse SFX verkeerde in slecht weer totdat er eerder dit jaar een investering van 90 miljoen dollar binnenkwam, maar om nou te zeggen dat alles er goed voor staat bij SFX is wel een heel positief gezien. SFX is onder andere eigenaar van het Nederlandse ID&T en die laatstgenoemde zou nu gekocht kunnen worden door niemand minder dan John de Mol.

Wij kunnen ons voorstellen dat je je vraagtekens zet bij de naam John de Mol als het om dance gaat, maar zo gek is de link nog niet. De Mol is met zijn label Talpa Music jarenlang de uitgever geweest van de muziek van onder meer Tiësto, Afrojack en Laidback Luke. Nu de oprichter van Q-dance Wouter Tavecchio en ID&T-jurist Bas Meijer in gesprek zijn om ID&T over te nemen, lijkt het er op dat John de Mol voor de financiering gaat zorgen. Volgens Quote zijn beide heren in gesprek met de Nederlandse mediamagnaat.

Het aandeel SFX kost op het moment minder dan 30 dollarcent, waardoor een faillissement niet uitgesloten lijkt. Het bedrijf investeerde nog 100 miljoen dollar in ID&T en betaalde 30 miljoen in aandelen. Het zou dus nog even kunnen duren voordat de organisatie gekocht wordt, maar verschillende partijen zijn er in ieder geval druk mee bezig.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws