Dit is het Google Play Music Family Plan

Mark Hofman | 10 december 2015
algemeen

Streaming services zijn populiar en komen in verschillende soorten en maten. Zo is Spotify de meest populaire, gevolgd door Apple Music en nu sluit ook Google zich aan met Google Play Music. Op 9 december kondigde het bedrijf het Google Play Family Plan aan, een abonnement waarmee je met het hele gezin kan genieten van meer dan 35 miljoen nummers.

Met het family plan van Google Play Music kan je voor vijftien dollar per maand zes familieleden aansluiten die, samen met jou, onbeperkt naar meer dan 35 miljoen nummers kunnen luisteren. Ook is het mogelijk om zonder reclame naar radio te luisteren en kan je een bepaalde hoeveelheid aan tracks offline beluisteren. Wanneer je je aanmeldt bij de service en het family plan activeert, krijg je er gratis YouTube Red bij: de advertentievrije YouTube-dienst van Google. Ook deze service is met zes familieleden te gebruiken.

Hoe schrijf jij je in?

-          Open de Play Music Android app en ga naar instellingen.

-           Bovenin staat je Account-informatie. Wanneer daar staat dat je geen abonnee bent van de service, start dan je gratis proefabonnement.

-          Als je al een abonnee bent, maar geen optie ziet om te upgraden naar het family plan, zorg dan dat je op refresh drukt zodat de optie zichtbaar wordt.

    

-          Wanneer je de optie ziet: klik erop.

Als huidige abonnee hoef je het account alleen maar te upgraden. Dit kan door de stappen te volgen die de app je voorlegt.

Wanneer je nog geen abonnee bent moet je op de 'Other Plans'-tab drukken en krijg je het oranje scherm dat je ook hieronder ziet. Wanneer je daar op klikt krijg je een blauw scherm te zien waar ook het famliy plan zichtbaar is. Klik op die optie en je bent geettled.

      

Doorloop de inschrijving door de stappen te volgen die de app je voorlegt en kies vijf andere familieleden uit, dit kan via e-mail. De personen in kwestie hoeven alleen nog maar het verzoek te accepteren en voila! Je doet mee aan het Google Play Family Plan.

     

Kies nog even een betaaloptie uit en maak het eerste bedrag over. Vanaf nu kun je, samen met je familie, gaan genieten van meer dan 35 miljoen tracks.

Veel plezier!  

Beeld: droid-life.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws