24-uurslocatie De School opent 3 januari haar deuren

Lucas Boon | 15 december 2015
algemeen

In oktober werd bekend dat er eindelijk een opvolger van de populaire Club Trouw aan zit te komen. De nieuwe club luistert naar de naam De School en is gehuisvest in een voormalig ROC-gebouw aan de Jan van Breemenstraat in Amsterdam-West.

Laatste nieuws is dat per 3 januari de club haar deuren opent, hoewel het ook ruimte biedt als concertpodium, restaurant en café. In de toekomst zijn er zelfs plannen voor een expositieruimte. 

Maar meest interessant is natuurlijk de club. Deze vind je in de voormalige fietsenkelder van De School, met een dansvloer voor vijfhonderd mensen. 'De programmering zal voor een groot deel uit lokale dj’s bestaan, die de tijd krijgen lang te draaien. De School slaat een andere richting in dan de meeste clubs', zo laat de organisatie weten in een persbericht. En: 'Onder
het dak van De School bouwen de dj's en het publiek zo samen de club op.'

En voor het geval je het nog niet wist: De School heeft dus een 24-uursvergunning. En dat is wel even een vermelding waard, zelfs in een wereldstad als Amsterdam. De ambitie van de club is dan ook 'een cultuur op te bouwen waarin de 24-uursvergunning ten volle benut kan worden.'

De programmering kent een tamelijk hoog Amsterdams incrowd-gehalte met namen als oud Trouw-residents Job Jobse, Sandrien en Seth Troxler. Ga hier naar toe voor meer informatie. 

Als gezegd opent De School op zondag 3 januari. Dus verleng je kerstvakantie maar met een extra dagje! 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws