Live Nation wederom kanshebber op overname SFX

Mark Hofman | 22 december 2015
algemeen

We hebben er een hele pagina aan besteed in de nieuwe editie van Clublife Magazine: SFX Entertainment. Het bedrijf heeft een slecht jaar achter de rug en er wordt met man en macht geprobeerd de boel te redden, een van die opties is het bedrijf verkopen. Live Nation, de directe concurrent van SFX, was al eerder groot kanshebber voor het overnemen van het bedrijf en staan ook nu weer volop in de belangstelling.

SFX en Live Nation 

Eerder dit jaar kreeg SFX Entertainment nog een investering van 90 miljoen dollar, maar dat wist het bedrijf niet te redden. Er werd een speciaal comité samengesteld om onderdelen van SFX, waaronder ID&T, en zelfs het hele bedrijf te verkopen. Live Nation kreeg tot oktober 2015 de tijd om daar op in te gaan, tot op heden is dit niet gebeurd. Toch komt Live Nation weer ter sprake sinds James Barton, bedenker van Cream, zich heeft aangesloten bij SFX om de zaken te regelen. Aangezien Barton zijn eigen bedrijf aan Live Nation heeft verkocht en ook vertegenwoordiger is van electronic music bij datzelfde bedrijf, lijkt de kans steeds groter te worden dat het SFX over gaat nemen.

Robert Sillerman, eigenaar van SFX, heeft met zijn bedrijf meer dan 300 miljoen dollar schuld wat tien keer meer is dan de waarde van het bedrijf. Het bedrijf heeft via een persbericht laten weten dat ze, samen met bankiers, begonnen zijn met het afbetalen van de schuld.

De beste optie voor SFX Entertainment is om het te verkopen aan Live Nation, wat moeten ze anders? Het is een rommeltje bij het bedrijf en dat zal voorlopig ook zo blijven.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws