Guru Josh overlijdt op 51-jarige leeftijd

Peter Güldenpfennig | 31 december 2015
algemeen

De Engelse producer Guru Josh (echte naam: Paul Walden) is overleden. Volgens TMZ zou Josh zelfmoord hebben gepleegd, maar dit is tot nu toe nog niet bevestigd. De producer stierf op 51-jarige in een apartement op Ibiza die hij deelde met zijn manager. Hij werd door zijn managern gevonden.

Infinity

Guru Josh is het meest bekend van de hit 'Infinity' die in 1990 een hit was in Nederland en in 2008 nogmaals een hit werd toen de Duitse DJ Klaas de track remixte. Nog steeds klinkt de track meer dan prima. Bovendien is de video een heerlijke throwback naar vroegere acid party's. 

Ondanks het succes van 'Infinity' heeft Guru Josh daarna maar weinig muziek gemaakt. In plaats daarvan verhuisde hij naar Ibiza en richtte zich meer op kunst en het doen van uitvindingen. 'Hoewel de muziekindustrie goed voor me was, maakt ondernemen me nu veel enthousiaster', zo vertelde de dj eerder dit jaar aan The Guardian. 

Ook op social media laten musici zich uit over de dood van Josh. Zo liet dj Fat Controller weten dat hij geschrokken is van de dood van Josh en dat het 'een eer was om met hem te werken'.

 

Terrible news that Guru Josh has passed away....Not only did he make a seminal piece of dance music with "Infinity" he...

Posted by DJ Fat Controller on dinsdag 29 december 2015

 

Lees ook #FlashbackFriday: Guru Josh – 'Infinity'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws