Spotify en TMWRK beëindigen de samenwerking met SFX

Mark Hofman | 31 december 2015
algemeen

'Goed nieuws' en SFX gaan de laatste tijd niet goed samen, en vandaag is dat niet anders. Het bedrijf zit al even in de problemen en nu krijgt SFX te maken met een nieuwe tegenslag.

TMWRK

TMWRK, het management van Diplo, Flosstradamus en nog veel meer artiesten, heeft officieel de samenwerking met SFX Entertainment beeindigd. Dit blijkt uit een document van SEC. Het verlies van een partner is het laatste wat SFX op dit moment kan gebruiken. Wat voor SFX wellicht een meevaller kan zijn is dat TMWRK door het beëindigen van de samenwerking, en daarmee ook het contract, 3,6 miljoen dollar verschuldigd is aan het bedrijf.Dat is geld wat SFX zeker goed kan gebruiken.  

Spotify 

Helaas voor de organisatie blijft het niet alleen bij TMWRK, maar gooit ook Spotify de handdoek in de ring met betrekking tot de samenwerking met SFX. SFX Entertainment zorgde voor exclusieve content voor Beatport en Spotify, en daar komt nu een einde aan. Waar TMWRK geld moet geven aan SFX om de samenwerking te beëindigen, moet SFX juist geld betalen aan Spotify omdat de streamingservice veel geld in de deal had zitten, dit gaat om zo'n 10 miljoen dollar.

Hoe erg het ook is: de toekomst van SFX ziet er steeds slechter uit en ondanks het feit dat het heel jammer is, zal het bij niemand echt als een verrassing komen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws