Dance populair tijdens carnaval

Mark Hofman | 5 januari 2016
algemeen

Wanneer iemand carnaval zegt denken we al snel aan de polonaise, oude mannen verkleed als jonge bodybuilders en jonge bodybuilders verkleed als oude mannen. Je hoort voornamelijk 'Heb je even voor mij' en 'Je denkt maar dat je alles mag van mij' langskomen als het gaat om de muziek. Dachten we. Uit onderzoek van Happy Cactus en CompleetVerkleed blijkt nu dat ook dance bijzonder populair is tijdens dit jaarlijkse evenement.

Dance!

Uit het onderzoek van Happy Cactus en CompleetVerkleed, waar ruim 2400 Nederlanders aan mee deden, blijkt dat voornamelijk mannen graag naar dance luisteren tijdens carnaval. Ruim 70% van de Brabantse mannelijke deelnemers geeft aan hun voorkeur te geven aan de muziek van onder meer Armin van Buuren en Yellow Claw. Het grootste deel van de vrouwen uit Brabant, 64%, willen het toch echt liever bij feestmuziek houden.

In Limburg zijn de mensen toch wat meer gehecht aan feestmuziek, daar wil 84% gewoon los blijven gaan op Jody Bernal en vele anderen.

De oude garde

In het onderzoek gaat het over meer onderwerpen dan alleen de muziek, zo blijkt ook dat leeftijd een rol speelt wanneer het gaat om verkleden. De 'oude garde' spendeert bijvoorbeeld meer geld aan kostuums dan jongeren, ze zijn geneigd elk jaar een nieuwe outfit te kopen. Jongeren geven het geld liever aan drank uit.

Bloot

Vrouwen gaan in 2016 voor sexappeal waardoor carnaval dit jaar lekker bloot gaat worden, slechts 20% van de vrouwen zegt zich volledig te bedekken tijdens het feest. Het is zelfs zo populair dat een kwart van de vrouwen zelfs aangeeft dat hoe meer bloter het is, hoe beter het wordt.

Carnaval staat voor de deur en ook als danceliefhebber kun je helemaal losgaan tijdens dit feest, zo blijkt meer weer uit onderzoek.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws