Martin Garrix nog steeds niet blij met Spinnin' Records

Lucas Boon | 5 januari 2016
algemeen

Martin Garrix heeft een succesvol maar ook ietwat bewogen 2015 achter de rug. Eerder schreven we al dat de dj brak met Spinnin' Records en dat de aanklacht later weer werd ingetrokken. Vervolgens was het Spinnin' die de behoefte voelde deze statement naar buiten te brengen.

Klaarblijkelijk is hier niet alles mee gezegd, gezien het laatste bericht van ditmaal weer Martin Garrix die nog steeds niet helemaal tevreden met de zaak lijkt te zijn. Het is tijd om 'een aantal zaken recht te zetten'. In een persbericht laat de dj weten: 

Beste allen, 

Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om al mijn fans te bedanken voor hun support en ik wens iedereen een 2016 vol liefde en geweldige muziek! 

Ten aanzien van de verklaring die Spinnin' Records een paar dagen geleden heeft uitgegeven met betrekking tot mijn beëindiging van de management- overeenkomst met MAS en de artiestenovereenkomst met Spinnin', wil ik graag een aantal zaken rechtzetten. 

De verklaring van Spinnin' is op zijn minst eenzijdig en in elk geval op een aantal punten onjuist. 

Voor alle duidelijkheid: verdere juridische stappen zijn genomen door mij, niet door Spinnin' of MAS, en het voornaamste doel daarvan is dat de rechter bevestigt dat ik de overeenkomsten met Spinnin' en MAS rechtmatig heb vernietigd c.q. beëindigd. Als de rechter mij daarin volgt, dan zijn het Spinnin' en MAS die een vergoeding moeten betalen en niet andersom, zoals zij nu lijken te stellen. 

Mijn advocaten hebben op 23 december jl. de dagvaarding uitgebracht en zullen over een aantal weken een verklaring uitgeven waarin de details van de procedure uiteengezet worden alsmede de gronden voor de vernietiging van de overeenkomsten met Spinnin en MAS. 

Op dit moment wil ik alleen gezegd hebben dat de verklaring van Spinnin' en MAS bevestigt dat het absoluut een juiste keuze is geweest de samenwerking te beëindigen. Ik voel me bevrijd en opgelucht dat ik vanaf nu de rechtmatige eigenaar ben van al mijn muziek en dat ik zelf kan bepalen wanneer, waar en bij wie ik mijn muziek uitgeef.

Nadat ik onder druk van het kort geding mijn rechten heb teruggekregen, heb ik Spinnin' een licentie gegeven voor 7 jaar op de muziek die eerder daar is uitgebracht, waarbij de voorwaarden van die licentie zijn herzien in mijn voordeel. Deze 7-jarige licentie is uitsluitend om te verzekeren dat mijn bestaande muziek en muziek die ik gemaakt heb met artiesten die bij Spinnin' onder contract staan voor jullie allemaal beschikbaar blijft zonder dat deze onderwerp zijn of worden van juridisch getouwtrek.

Ik heb een geweldig team dat mij - als altijd - ondersteunt en met wie ik het nieuwe jaar vol vertrouwen kan starten, met nieuwe releases voor al mijn fans. 

- Martin Garrix 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws