Betaalde downloads verleden tijd?

Mark Hofman | 12 januari 2016
algemeen

We houden allemaal van muziek, dat mag duidelijk zijn, maar het is natuurlijk niet zo dat we allemaal betalen voor de nummers die we downloaden. Het is natuurlijk makkelijker om een nummer gratis van het internet te plukken of te streamen, maar de artiesten zijn er niet mee geholpen. Sterker nog: als het zo doorgaat zijn de betaalde downloads straks verleden tijd.

Betaalde downloads verleden tijd.

Als we Nielsen Soundscan (een tracking-systeem dat de muziekverkoop in de gaten houdt) moeten geloven zijn de betaalde downloads in 2021 volledig verdwenen, dit laat Digital Music News weten. Iedereen zal in dat jaar alleen nog maar streamen en weinig tot geen nummers meer kopen op, bijvoobeeld, iTunes, Beatport en Amazon.

Streaming

Streamen is razend populair, zeker op services als Spotify en YouTube. Alleen al in de Verenigde Staten zijn de aantal streams al verdubbeld naar 317.2 miljard, en dit wordt alleen maar meer. Met die informatie in het achterhoofd is er door Nielsen Soundscan geconcludeerd dat in 2019 het aantal verkochte downloads zal dalen met 40% en uiteindelijk helemaal zal gaan verdwijnen.

Dus steun je artiest en koop de platen, that's all we can say!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws