Miljoenen voor de Facebook-pagina van Garrix

Mark Hofman | 13 januari 2016
algemeen

Wie denkt dat er met Facebook geen geld te verdienen valt heeft het mis, dat blijkt uit onderzoek van DDMCA. Artiesten als Martin Garrix, Afrojack en Skrillex verdienen grof geld aan het social media platform en dit komt puur door de advertenties. Het opvallende hieraan is dat het de Nederlandse dj's zijn die de meest waardevolle Facebook-pagina's bezitten, in de top 5 van best verdienende pagina's domineren ze met 4 plekken.

Facebook wel degelijk waardevol

In het onderzoek van Denis Doeland (DDMCA) wordt duidelijk dat Nederlandse dj's de meeste waarde vertegenwoordigen als het om Facebook gaat, dit laat de organisatie via een persbericht weten. In de top 5 meest waardevolle pagina's van dj's staat Hardwell op nummer vijf  met een waarde van 6,5 miljoen euro. Daarboven staat de enige niet-Nederlander uit de lijst: Skrillex. Zijn pagina heeft een waarde van 7.3 miljoen euro, 0,4 miljoen minder dan Afrojack die op nummer drie staat.Op de tweede plaats staat Tiësto, met bijna 19 miljoen likes is zijn pagina 8,2 miljoen waard.

De grote nummer één is Martin Garrix, de jonge Nederlandse dj heeft een wel hele waardevolle Facebookpagina, de waarde is namelijk 9,4 miljoen euro.

Dance

Het is goed om te zien dat het de Nederlandse dj's zijn die begrijpen hoe belangrijk social media is, zo zegt ook Denis Doeland:

‘Nederlandse dj’s begrijpen als geen ander hoe waardevol de online connectie met fans en het analyseren van de bijbehorende data is. Ze hebben onder meer via Facebook netwerken van miljoenen fans opgebouwd, waardoor zij niet langer afhankelijk zijn van traditionele media. Ze zijn zelf online uitgever en dit stelt hen in staat direct en wanneer ze maar willen met hun doelgroep te communiceren.’

Als we het onderzoek van Doeland mogen geloven gaan de online businessmodellen in de scene dit jaar dusdanig toegepast worden, dat de omzet naar verwachting toeneemt tot 7 miljard euro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws