De tien grootste dj's online

Mark Hofman | 15 januari 2016
algemeen

Sommige dj's zijn het grootst op Facebook, anderen weer op Twitter. Een aantal van deze dj's worden meer bekeken op YouTube dan dat ze likes krijgen op Instagram, maar wie is nou echt de grootste? Wij zetten de tien meest populaire dj's op social media voor je op een rij.

10. Martin Garrix


Martin Garrix is de nummer drie dj van de wereld en is ook op social media erg populair. Met meer dan 11 miljoen likes op Facebook en 2 miljoen volgers op Twitter staat hij op nummer tien.

9. Zedd


Zedd kan terugkijken op een geweldig jaar en ook op social media blijft hij groeien. De Duitser heeft 6 miljoen likes op Facebook, bijna 3 miljoen volgers op Twitter en meer dan 2 miljoen abonnees op YouTube. Het totaalplaatje zet hem op een negende plek.

8.  Steve Aoki


In 2015 is hij uitgeroepen tot beste Amerikaanse dj en dat leverde Steve Aoki wat meer volgers en likes op. De teller op Facebook staat inmiddels op 7 miljoen likes en ook op Soundcloud en Twitter (beide 3 miljoen volgers) is hij populair. Een achtste plek voor Aoki.

7. Hardwell

In 2013 en 2014 was hij de nummer één dj van de wereld en dat brengt wat fans met zich mee. Hardwell heeft bijna 8 miljoen likes op Facebook en zowel op Twitter als YouTube heeft hij bijna 3 miljoen volgers, genoeg voor een zevende plaats.

6. Daft Punk

De mannen van Daft Punk gaan al een tijdje mee en zijn nog steeds ontzettend populair. De producers met de wereldberoemde maskers zijn 13 miljoen keer geliked op Facebook en weten ook op YouTube 2 miljoen abonnees te winnen. Een zesde positie voor de gemaskerde mannen.

5. Tiësto


De grootste Nederlandse dj op social media is Tiësto en hij staat op nummer vijf. Hij wordt op Twitter gevolgd door zo'n 4 miljoen volgers en op Facebook pakt hij meer dan 18 miljoen likes.

4. Avicii


Avicii blijft maar hits scoren en dat is voor de cijfertjes op social media wel lekker. De Zweed heeft 19 miljoen likes op Facebook en wordt massaal bekeken op YouTube met zo'n 8 miljoen abonnees, genoeg bereik voor een vierde plek.

3. Calvin Harris


Calvin Harris scoort, relatief gezien, niet erg hoog op Facebook. Met 12 miljoen likes zou hij onder Daft Punk komen te staan, maar de 7 miljoen likes op Twitter en Soundcloud en ook de 6 miljoen abonnees op YouTube zorgen ervoor dat hij op de derde plek staat.

2. Skrillex

De grootste Amerikaanse dj op social media is natuurlijk Skrillex. De 6 miljoen volgers op Twitter en Soundcloud zijn natuurlijk wel aardig, maar zijn nummer twee positie heeft hij vooral aan Facebook te danken. Zijn pagina is meer dan 19 miljoen keer geliked.

1.David Guetta

Dat David Guetta op nummer één staat in deze lijst is geheel terecht want de Fransman is echt gigantisch op social media. Of het nu ligt aan de 10 miljoen abonnees op YouTube of aan de 19 miljoen volgers op Twitter, hij is de allergrootste. Hadden we al gezegd dat David meer dan 55 miljoen likes heeft op Facebook?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws