Streamingdienst Soundcloud stap dichterbij

Bart Remmers | 14 januari 2016
algemeen


De kogel is door de kerk: de muziek van Universal Music is binnenkort te streamen via Soundcloud. De dienst is van plan om dit jaar nog tegen betaling te gaan streamen.

Na lang onderhandelen is het zo ver: Soundcloud en Universal Music zijn een overeenkomst aangegaan over het plaatsen van muziek van het label op de muziekstreamingdienst. Soundcloud kan dit jaar nog muziek aan gaan bieden uit de catalogus van Universal, het label van onder meer Empire Of The Sun, Avicii, The Crystal Method en Faithless.

Sony op Soundcloud?

De muziekstreamingdienst – zeer populair onder dj's en liefhebbers vanwege de vele mixen die worden geplaatst - is goed bezig. Recentelijk sloot Soundcloud een licentiedeal met Britse auteursrechtenorganisatie Performing Right Society (PRS), waardoor artiesten van Warner Music ook op de dienst te streamen zullen zijn. Laatste der Grote Mohikanen is Sony waarmee nog geen afspraken zijn gemaakt.

Moeilijk

De relatie tussen Sony en Soundcloud is nogal een moeilijke. Vorig jaar haalde de muziek-moloch zijn muziek van de dienst omdat de onderhandelingen op niets uitliepen.

Wanneer ook met Sony een deal wordt bereikt, kan Soundcloud starten met de betaalde muziekstreamingdienst. Waarschijnlijk dit jaar nog. De dienst wil zich van Spotify onderscheiden door verschillende pakketten muziek aan te bieden, premium en freemium.

Eind 2015 kondigde Soundcloud Pulse nog aan. Een app waar de creators verschillende fuctionaliteiten aangeboden krijgen om 'on the road' aan de slag te kunnen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws