Moeder dringt aan op drugstest na overdosis zoon

Foppe | 19 januari 2016
algemeen

Australische moeder dringt aan op XTC-test bij autoriteiten

Liberale politici, doktoren en festivalgangers pleiten vaak voor drugtests, recentelijk was de pleitbezorger een Australische moeder die haar zoon verloor op een festival in Victoria, Australië.

In Australië komen drugsdoden op festivals steeds vaker voor en autoriteiten worden voor de vraag gesteld hier iets aan te doen. Een van die drugsdoden was een tiener, Daniel Buccianti, die stierf in 2012 aan een vermoedelijke overdosis op het feest in Victoria. Dit was voor de moeder van Daniel Buccianti reden om een open brief te schrijven aan de Huffington Post met een oproep aan de autoriteiten om drugstest procedures te starten. Behalve het ophalen van herinneringen aan haar zoon, geeft ze ook kritiek aan de premier van deelstaat New South Wales, hij legt de verantwoordelijkheid namelijk bij de festivalorganisatie. Mevrouw Buccianti stelt: 'De focus moet liggen op het anonieme tuig dat illegale troep verkoopt aan onze jeugd voor grote winsten!'

War on drugs

De verklaring van de moeder horen politici in Australië niet voor het eerst, voorstanders van het testen van pillen geven duidelijk aan dat het testen niet een ondersteuning van illegaal drugsgebruik is; het is een educatieve manier voor jongeren, zodat de geschiedenis zich niet herhaalt. Gezien de hoeveelheid doden en ziekenhuisopnamen in de regio New South Wales is het frustrerend voor de betrokkenen om toe te zien hoe de overheid het publiek negeert en in plaats daarvan eerst alle andere opties bekijkt. Wellicht kan deze moeder iets betekenen in de hardnekkige war on drugs die de Australische overheid voert.

De gehele brief van mevrouw Buccianti lees je hier.

Meer over drugstesten in Nederland lees je hier.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws