Bieber breekt records

Bart Remmers | 21 januari 2016
algemeen

Nog geen jaar geleden was een paar Birkenstocks, een avondje omroep MAX of de discografie van Nick & Simon nog cooler dan de muziek van Justin Bieber. Het Canadese mannetje met zijn nasale stemgeluid en urban meisjespop was door zijn streken meer voer voor de roddelbladen, comedians en blogs, dan voor serieuze (dance-)muziekliefhebbers.

Tropical house

Het scharnierpunt volgde halverwege 2015 met de verschillende tracks die Bieber maakte met Diplo en Skrillex. Wereldhits en goede recensies volgden, de popster is ineens salonfähig.

'Sorry' is het allergrootste succes uit de trits hits. De tropical house-sound staat deze week voor de zevende week (terug van nummer 4 vorige week) op de hoogste positie in de Billboard + Twitter Top Tracks-chart. Daarmee breekt 'Biebs' zijn eigen record van zes weken met de eerdere single 'What do you mean?'.

Billboard + Twitter Top Tracks is een wekelijkse ranking van de meest gedeelde en genoemde songs door Amerikaanse Twitter-gebruikers.

'Sorry' is inmiddels 20,5 miljoen keer gestreamd in de States en staat nu twee weken op 1 in de Billboard Hot 100. In ons land staat Bieber met maar liefst vier tracks van het album 'Purpose' in de Top 40, waaronder de huidige nummer-hit 'Love Yourself'.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws