Dit zijn de beste vijf landen voor dancefans

Jonas | 3 februari 2016
algemeen

The Hungry Partier is na zijn reis over de wereld tot de conclusie gekomen dat dít de beste vijf landen zijn voor EDM-liefhebbers.

Zuid-Korea

Wellicht een verassende keus, maar de cultuur in het Aziatische land is erg levendig. Op de jongeren in Zuid-Korea zitten weinig remmingen waardoor ze zich op festivals en feesten door niks of niemand laten tegenhouden. De goede dancemoves van de Koreanen komt waarschijnlijk ook doordat de rijstlikeur goedkoop is.

Filipijnen

Weer zo’n land dat je niet in deze lijst verwacht tegen te komen. Feesten kunnen ze zeker wel op het eiland in de grote oceaan.  Er wordt steeds meer gebouwd op het eiland, dat meer dan 100 miljoen inwoners kent. Ook zijn er veel luxueuze clubs gebouwd waardoor goede en grote feesten mogelijk zijn. Mocht je in de Filipijnen zijn, dan moet je sowieso even clubs als Valkerie, Pool Club en Chaos bezoeken!

Nederland

Ja duh! Natuurlijk ontbreekt Nederland niet in deze lijst. Aangezien zo’n zeventig procent van de succesvolste dj’s ter wereld uit ons kleine kikkerlandje komt, is het vrij logisch dat je als EDM-liefhebber goed zit in Nederland. Daarnaast weten we hier in Nederland ook echt wel hoe we een feestje moeten bouwen.

India

Wellicht is India nu nog niet het land waar je gelijk aan denkt als je dancemuziek hoort, maar de Aziatische staat komt eraan op het gebied van dance. Steeds meer dj’s brengen een bezoek aan India tijdens hun tour. Onlangs draaiden Afrojack en Martin Garrix nog in Dehli.

Zweden

Voor Zweden geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als voor Nederland. Ook uit Zweden komen veel topacts en goede dj’s. Swedish house maffia was eigenlijk de trendsetter in Zweden waarna er tal van internationale dj’s opstonden in het Scandinavische rijk. Denk maar eens aan Avicii, Alesso en Sebastian Ingrosso. Zweden hoort niet alleen door zijn dj’s thuis in deze top 5, ook de clubs zijn sfeervol. Eén ding weet je zeker als je in Zweden naar een EDM-party gaat, het wordt een spektakel!


Hungry Partier 

Drew Goldberg, beter bekend als The Hungry Partier, houdt wel van feestjes. Sterker nog, hij reist al ruim drie jaar de wereld rond om feesten af te gaan. Gelukkig voor ons deelt hij alles met de lezers van zijn blog. Sinds 2012 bezocht Goldberg 150 steden in 40 landen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws