Met je kont op Daft Punk

Bart Remmers | 4 februari 2016
algemeen

Meubeldesigners laten zich door heel veel zaken inspireren, schilderijen, de geschiedenis, tropische oorden – maar stoelen geïnspireerd op de roemruchte Franse housemuziek uit de jaren negentig? Dat is nieuw voor ons.

Los Angeles

Juliette Mutzke-Felippelli heet de designer. Ze werkt vanuit Los Angeles in designstudio Joogii. Ver van Parijs, de wieg van legendarische Gallische house-acts als Cassius, Etienne de Crecy, Modjo, Gopher, Motorbass en natuurlijk de gehelmde iconen Daft Punk.

Haar house-stoel heet 'French Touch' en is gemaakt van CNC-gesneden acryl bekleedt met glasfolie en afgewerkt met stalen bouten. Neem plaats in het ding en je waant je weer in het Europa van 1997, waar moddervette tracks als 'Rolling and Scratching' en 'Cassius 1999' de dansvloer beheersen.

Mixtape

Daft Punk’s album 'Alive' was de aanleiding van Juliette om te starten met het ontwerpen van de designstoel. Het glasfolie en de gekleurde vlakken zijn haar eerbetoon aan de filterdisco en de legendarische 'Around the World'-video van Daft Punk.

O ja… Terwijl je in de pas aangeschafte French Touch zit, kun je luisteren naar een bijgevoegde mixtape met daarop – duh! – tracks in de lijn van de Franse nineties-dance.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws