Lucht voor SFX Entertainment

Bart Remmers | 8 februari 2016
algemeen


Het in zwaar weer verkerende SFX Entertainment heeft aan aanvankelijke goedkeuring verkregen om een deel van een faillissementslening met een totaalwaarde van 115 miljoen dollar uit te geven.

Een rechter heeft het in New York gevestigde bedrijf toegang gegeven tot een deel van de lening. Het gaat om een bedrag van 80 miljoen dollar, verschaft door junior obligatiehouders die met SFX gewerkt hebben aan de afspraken voor de reorganisatie-overeenkomst.

Operationele kosten

Met een groot deel van het bedrag worden de senior geldschieters afbetaald, met een ander deel – 23 miljoen dollar – worden de voorlopige operationele kosten gedekt, zo schrijven de Wall Street Journal en MusicWeek.com.

SFX-oprichter en CEO Robert Sillerman zal ergens in de komende twee maanden aftreden en op interim basis te worden opgevolgd door Michael Katzenstein, momenteel ook actief voor het bedrijf.

De doorstartende organisatie is eigenaar van onder meer ID&T, b2s, Awakenings, Beatport en Paylogic. Lees meer over de problemen van SFX Entertainment in ons eerder gepubliceerde achtergrondartikel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws