SFX Entertainment verkoopt Beatport

Mark Hofman | 2 maart 2016
algemeen

Met het chapter 11 faillissement van SFX Entertainment, waarmee de organisatie een doorstart kan maken, heeft het bedrijf de financieën om er weer helemaal bovenop te komen. Begin februari vroeg de organisator van onder andere Tomorrowland, Mysteryland en Sensation een faillissement aan en maakte direct een doorstart. Op dit moment neemt SFX de volgende stap en maakt het bedrijf plannen om de streaming/download service Beatport te verkopen.

SFX Entertainment verkoopt Beatport

Met het verkopen van Beatport probeert SFX Entertainment weer een groot deel van hun schulden af te lossen, het bedrijf kocht de streaming en download service in 2013 voor zo'n 50 miljoen dollar. Volgens de rechtbank heeft SFX al met 24 geinteresseerde partijen gesproken over de overname van Beatpot en het bedrijf dat het hoogste bod doet bepaalt de startprijs van de veiling die op 28 april plaats gaat vinden. Het bedrijf dat voor 3 mei 2016 vervolgens het hoogste bod heeft gedaan mag Beatport hebben, op 5 mei wordt de aankoop goedgekeurd door de rechtbank.

Beatport

Het is lastig om te pijlen waar het naartoe gaat met het platform. De toekomst van Beatport hangt af van het bedrijf die de service opkoopt. Beatport verloor bijna 5,5 miljoen dollar in 2015 toen het een eigen streaming-service opzette, maar het blijft een aantrekkelijk medium. Naast een download store en een streaming service is Beatport tegenwoordig ook in het bezit van een groot video archief en is het laatste nieuws er te vinden. Het laatste wat we willen, is dat het platform verdwijnt, maar met de interesse in Beatport zit het wel goed, dus hoeven we ons waarschijnlijk niet heel druk te maken om eventuele sluiting van de muziek-portal.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws