Major Lazer schrijft geschiedenis in Cuba

Mark Hofman | 8 maart 2016
algemeen

Amerika en Cuba: twee landen die allesbehalve goede vrienden zijn, maar waartussen de relatie wel steeds beter wordt. Genoeg reden voor de mannen van Major Lazer om juist hun 'Peace is the Mission'- show naar het land te brengen en er één groot feest van te maken, een feest dat met gemak de geschiedenisboeken in kan.

Major Lazer schrijft geschiedenis

De heren van het trio zijn een groot publiek gewend, zeker nadat ze in de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid zijn. Met heerlijke tracks en toffe performances weet de groep er elke keer weer een feest van te maken, maar wanneer de grootte van het publiek richting een half miljoen mensen gaat, kun je spreken van een historische show. Major Lazer bracht hun Peace Is The Mission­-show naar Havana en performde daar als eerste dance-act ooit. De show was gratis en de Cubanen gingen helemaal los.

Major Lazer maakt er één groot feest van

Er kwamen veel mensen op het concert af, heel erg veel mensen. Volgens The New York Times sprak Diplo aan het begin van zijn set het publiek toe met de woorden:

'I know you have been waiting for this for a long time'

En dat klopt: de laatste keer dat er een internationale act performde in Cuba, wist de wereld nog niet eens dat dance er was. De performance was dus één groot spektakel voor de inwoners, maar ook voor de groep zelf.

Hieronder is het publiek te zien dat op de show van Major Lazer afkwam:

Beelden waar we intens van kunnen genieten, geweldig gedaan dit, Major Lazer!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws